Katarína Jankeje Rôzne

Myšlienku pomôcť pretavia do skutočnosti: Peniaze a oblečenie poputujú na ten správny účel!

Vyzbierané peniaze z pikniku a zvyšné oblečenie z nedávnej Zóny bez peňazí poslúžia skvelému účelu. Aj naši sociálne slabší spoluobčania si vďaka tomu budú môcť spoločne vychutnať čaro Vianoc a kopec dobrej nálady.

Ilustračný obrázok k článku Myšlienku pomôcť pretavia do skutočnosti: Peniaze a oblečenie poputujú na ten správny účel!
Zdroj: TASR

I v našom meste sú ľudia, ktorí si nemôžu dopriať či už vianočné darčeky, ale bohatú sviatočnú večeru. Niektorí si dokonca nemôžu dovoliť ani teplé oblečenie. Organizátori pravidelných akcií s názvom Kreatívny piknik sa rozhodli svojím spôsobom na problém upozorniť a zároveň týmto obyvateľom mesta trochu pomôcť. Na 13. decembra pripravili milé podujatie Vianoce pre všetkých, ktoré bude prebiehať v Galérii mesta od 9.00 hodiny ráno. „Pre hlavnú cieľovú skupinu budeme mať pripravené oblečenie, ktoré si budú môcť zdarma vziať. Jedná sa o veci, ktoré zostali zo Zóny bez peňazí, ale niektoré sú aj kupované. Okrem odevov bude k dispozícií aj čajík, vegan kapustnica, bude dosť pre všetkých,“ informujú organizátorky.

Ako ďalej prezradili, bez pomoci ľudí by celé zabezpečenie vianočnej akcie nebolo jednoduché: „Peniaze na jedlo a čaj sme vyzbierali na Kreatívnom pikniku vol. II. v sume sumu 127,56 eur. Chceme týmto sa poďakovať za všetky dobrovoľné príspevky.

Tradične ani teraz nebude chýbať živá hudba. Návštevníkom, ktorí prídu v sobotu do Galérie zahrá snáď najobľúbenejšia kapela Topoľčian TRYAMERA. „Aby v Galérii mesta Topoľčany nebolo také ticho, zahrajú a zaspievajú nám naši kamaráti, ktorí nám chodia hrávať na podujatia bez nároku na honorár. Možno tak za misku kapustnice,“ dodala so smiechom na záver organizátorka.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM