Lucia Lauková Kultúra

Na Agrokomplexe sa zídu nadšenci poľovníctva: Výstava ponúkne množstvo zaujímavostí

Poľovníci z celého Slovenska sa stretnú na Celoštátnej poľovníckej výstave s medzinárodnou účasťou v Nitre. Na výstavisku Agrokomplex budú pripravené zaujímavé expozície.

Ilustračný obrázok k článku Na Agrokomplexe sa zídu nadšenci poľovníctva: Výstava ponúkne množstvo zaujímavostí
Zdroj: TASR

Celoštátnu výstavu organizuje Ministerstvo pôdohospodárstva a regionálneho rozvoja SR v spolupráci so Slovenskou poľovníckou komorou raz za päť rokov, naposledy sa konala v roku 2011 v Bratislave. „Aj preto ju poľovníci vnímajú ako olympiádu, na ktorej môžu vystaviť rekordné trofeje a získať cennú medailu,“ skonštatoval prezident Slovenskej poľovníckej komory Tibor Lebocký. Celoštátna výstava sa uskutoční na výstavisku Agrokomplexu od 9. do 12. júna tohto roka.

Sprievodný program

Prvý deň výstavy bude Dňom poľovníckej odbornosti. V piatok 10. júna sa uskutoční Deň slovenského sokoliarstva a poľovníckej kynológie. Prvý víkendový deň bude patriť Dňu poľovníckej kultúry a výstavu ukončí v nedeľu 12. júna Deň poľovníckeho umenia. Okrem zaujímavého sprievodného programu môžu návštevníci počas štyroch dní vidieť vystavené zlaté trofeje hlavných poľovných druhov raticovej zveri a šeliem ulovených za posledných päť rokov na Slovensku.

Výstava abnormalít

Spestrením podujatia bude výstava abnormalít, ktoré dokáže vytvoriť príroda, poľovníckych zástav, či diorámy so zverou v prirodzenom prostredí slovenskej prírody a zverou žijúcou mimo nášho územia. Expozícia Múzea vo Svätom Antone ponúkne Sieň úcty a slávy slovenského poľovníctva, zbierku historických a pytliackych zbraní, exponáty abnormalít a trofej neznámeho strelca. K sprievodným akciách podujatia budú patriť aj ukážky a prezentácia poľovníckej kynológie.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM