Katarína Jankeje Správy

Na dvere vám zaklope Štatistický úrad: Pýtať sa bude na príjmy či životné podmienky

Výška príjmov, životné podmienky vo vašej domácnosti. Na toto všetko sa vás budú až do júna pýtať pracovníci Štatistického úradu. Do realizácie nového projektu bolo totiž zaradené aj naše mesto.

Ilustračný obrázok k článku Na dvere vám zaklope Štatistický úrad: Pýtať sa bude na príjmy či životné podmienky
Zdroj: TASR

Topoľčany spolu s ďalšími obcami a mestami bolo vybraté do projektu Zisťovania o príjmoch a životných podmienkach domácností, ktorým sa získa jednotný zdroj údajov o príjmoch, úrovni a štruktúre chudoby v členských štátoch Európskej Únie. „To umožňuje z dlhodobého hľadiska nielen analyzovanie životnej úrovne domácností na Slovensku, ale i medzinárodné porovnávanie Slovenska v rámci Európskej únie,“ uvádza Štatistický úrad SR v pokynoch.

Do zisťovania bude celkovo zaradených okolo 6 000 domácností. Realizácia projektu v Topoľčanoch sa uskutoční už od 9. apríla a potrvá do 5. júna 2015. V tomto termíne vybrané domácnosti navštívi pracovník poverený funkciou opytovateľa. Ten je však povinný preukázať sa v domácnostiach osobitným poverením.

„Všetky informácie a názory, ktoré nám v rámci tohto zisťovania domácnosti poskytnú, budú anonymné a použité výlučne na štatistické účely. Za ochranu dôverných údajov zodpovedá Štatistický úrad Slovenskej republiky,“ informuje Štatistický úrad. Podrobnejšie informácie sa môžete dozvedieť na stránke ŠÚ SR na adrese www.susr.sk alebo telefonicky na t.č. 037/7752 263.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM