Katarína Jankeje Samospráva

Nadjazd v Topoľčanoch slúži desiatky rokov: Obyvatelia strácajú trpezlivosť s jeho stavom!

Ak by si mali topoľčianski šoféri vybrať, ktorý úsek v meste je v najhoršom stave, asi by väčšina hlasovala za nadjazd nad železničnou traťou. Čo vodičom a obyvateľom vadí najviac?

Ilustračný obrázok k článku Nadjazd v Topoľčanoch slúži desiatky rokov: Obyvatelia strácajú trpezlivosť s jeho stavom!
Zdroj: Dnes24.sk

Nadjazd na topoľčianskou železničnou traťou, ktorý nie je vo vlastníctve mesta, ale Nitrianskeho samosprávneho kraja (NSK), slúži vodičom viac ako tridsať rokov. Za ten čas sa tento úsek nedočkal komplexnej rekonštrukcie. Mnoho obyvateľov si však myslí, že stav je zlý a treba ho čo najskôr riešiť.

Vodiči nie sú spokojní

Každý, kto sa aspoň raz tadiaľ prevezie autom, pochopí. Najhoršia časť v meste, toľko aut sa tu cez deň vystrieda, už je to neúnosné,“ myslí si Milan (29). Zlý stav necítia vodiči len pri jazdení v aute, zjavné rozširujúce sa trhliny po bokoch nadjazdu je vidieť aj voľným okom. „Občas tu urobia nejaké lokálne úpravy, a nie opravy. Len sa to láta a láta. O celkovej oprave sa síce hovorí už roky, no kraj stav asi nevidí,“ povedala Simona.

Výmena povrchu

Viacerí obyvatelia požadujú aj výmenu asfaltového povrchu až po križovatku pri známej reštaurácii. „Celá cesta až po Zlatý Baránok sa už pred rokmi mala vymeniť. Je to jedným slovom katastrofa,“ sťažuje sa Juraj (36). Podľa slov dôchodchu z Topoľčian by sa mali krajskí poslanci začať problém vážne zaoberať: "Je to kompletne v zlom stave – povrch, izolácie, samé praskliny. Už by sa tí páni, ktorí sedia na poslaneckých stoličkách mohli zobudiť.“

Diagnositka skončila

Nitriansky samosprávny kraj ako vlastník úseku dal Technickému a skúšobnému ústavu v Prešove vypracovať znalecký posudok ohľadne súčasného stavu. Diagnostika nadjazdu bola ukončená v lete a kraj stála 40-tisíc eur. Jej výsledky mali rozhodnúť o ďalšom osude topoľčianskeho nadjazdu. Oslovili sme v tejto súvislosti samotný kraj, odpovede na otázky pre vás pripravujeme.

Čítajte aj:

Topoľčianske futbalistky sa zatiaľ ihriska nedočkajú: Prečo poslanci neodklepli prenájom?

Čo s ihriskom pri bývalej škole na Gagarinovej? Mesto chce v lokalite vybudovať desiatky bytov!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM