Katarína Jankeje Rôzne

Najmladší poslanec Martin Bucko (30): Je to pre mňa výzva a skúsenosť!

Martin Bucko (30) uspel v komunálnych voľbách do topoľčianskeho parlamentu ako najmladší zo všetkých 21 poslancov. V rozhovore pre náš portál prezradil, aké mal priority pred zvolením a aj svoje dojmy po prvom zasadnutí zastupiteľstva.

Ilustračný obrázok k článku Najmladší poslanec Martin Bucko (30): Je to pre mňa výzva a skúsenosť!
Zdroj: Dnes24.sk

Získal takmer 500 hlasov a spolu s ďalšími dvadsiatimi kolegami Martin Bucko (30) zasadol ako nezávislý poslanec do mestského parlamentu v Topoľčanoch. Opýtali sme sa ho preto, čo si myslí o dôvodoch ľudí na jeho zvolenie.

Očakávali ste pred voľbami, že môžete byť zvolený do mestského parlamentu v Topoľčanoch?

Nedá sa povedať, že by som to jednoznačne očakával, no v kútiku duše som tomu veril. V Topoľčanoch pôsobím aktívne celý život. Mám tu veľa priateľov, známych a rodinu, ktorí ma podporovali a verili mi. Keby som neočakával možné zvolenie, do volieb by som nešiel.

Čo vás viedlo ku kandidatúre?

Svoje rodné mesto mám rád. Už niekoľko rokov sledujem tunajšie politické dianie a v istom momente som nadobudol pocit, že by mu malá zmena prospela. Považujem za dôležité omladiť zastupiteľstvo a presadzovať viac nestraníckych názorov, tiež rozhodovať v prospech mesta. Vyštudoval som Verejnú politiku – Verejnú správu, a aj to bolo jedným z dôvodov mojej kandidatúry.

Čím si myslíte, že ste voličov zaujali?

Verím, že som zaujal prirodzeným, priateľským a úprimným postojom k ľuďom. Už niekoľko rokov pracujem v oblasti môjho volebného obvodu, kde každý deň spoznávam nových ľudí, komunikujem s nimi a snažím sa im vždy vyjsť v ústrety. Mám okolo seba aj obrovské množstvo kamarátov, ktorí ma podržali, dali mi pozitívne referencie, pomohli mi so zbieraním podpisov – za čo im patrí obrovská vďaka.

Aké ste mali pred voľbami priority?

Mojou prioritou ešte sále je presadzovať nestranícku politiku, riadiť sa zdravým rozumom, hlasovať vždy v prospech obyvateľov a komunikovať s ľuďmi.

Absolvovali ste už prvé zasadnutie, naplnili sa vaše očakávania?

Žiadne očakávania som nemal. Išiel som do toho s tým, že sa pokúsim byť prospešný pre naše mesto. Je to pre mňa nová výzva, skúsenosť a zároveň záväzok voči voličom, ktorí mi dali svoj hlas.

Od koho v zastupiteľstve chcete čerpať skúsenosti?

Zatiaľ na túto otázku neviem jednoznačne odpovedať. V zastupiteľstve sa ešte len rozhliadam a zoznamujem s kolegami. Verím, že časom nadobudnem potrebné skúsenosti, určite sa však budem rozhodovať rozvážne, podľa najlepšieho svedomia.

Foto: Martin Bucko

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM