Rastislav Búgel Kultúra

Nástupište opäť ožije: Americko-poľská formácia to poriadne roztočí!

Milovníci kvalitnej hudby by mali zbystriť pozornosť. Na Nástupišti 1-12 sa môžeme tešiť na parádnu nádielku najlepších tónov.

Ilustračný obrázok k článku Nástupište opäť ožije: Americko-poľská formácia to poriadne roztočí!
Zdroj: Nástupište 1-12

Newyorčan Mike Parker, „zázračné dieťa“ súčasného jazzu, prichádza na Nástupište 1–12 so svojim hudobným projektom Mike Parker’s Trio Theory. Sprevádzaný bubeníkom Frankom Parkerom, dva krát nominovaným na Grammy Awards, a talentovaným saxofonistom Slawkom Pezdom sa v topoľčianskom podchode predstaví vo štvrtok, 28. apríla 2016 o 20:00.

„Kontrabasista Mike Parker študoval u viacerých svetovo uznávaných hudobníkov (Scott Colley, Reid Anderson a Reubin Rogers) a hral so slávnymi jazzovými hudobníkmi akými sú John Scofield, Chris Potter alebo Eric Harland. Mal iba 23 rokov, keď v rodnom New Yorku nahral svoj debutový album Prelude. Nahrávka bola napriek klasickej kombinácii kontrabasu s bicími a dychmi cenená predovšetkým pre neštandardné žánrové rozpätie,“ informuje za Nástupište 1–12 Julo Krištof.

Nadčasový zvuk, aranžérska vyspelosť a ľahkosť s akou sa pohybuje medzi rôznymi žánrami sú charakteristické aj pre jeho aktuálny hudobný projekt Mike Parker’s Trio Theory. „Ten vznikol krátko potom ako sa talentovaný Američan rozhodol vymeniť džezový New York za poľský Krakov, kde sa spojil s bubeníkom Frankom Parkerom (spoločné priezvisko je len náhodou) a tenor saxofonistom Slawkom Pezdom. Tí pritom rovnako patria medzi ostrieľaných a uznávaných hudobníkov,“ informuje Julo Krištof.

„Trio, ktoré vo svojej hudbe miesi surovú energiu rocku, citlivosť modernej klasiky, texturálnu paletu avantgardy s rytmickou a harmonickou rôznorodosťou moderného jazzu, na seba upozornilo už v roku 2015 albumom Embrace the Wild,“ prezradil Julo Krištof za Nástupište 1–12. Album sa stretol s pozitívnymi recenziami od prestížnych svetových magazínov Jazz Press a All About Jazz. Ich najnovší album Alive Out There vyšiel len pred pár týždňami. Naživo ho predstavia na Nástupišti 1–12 v podchode pod autobusovou stanicou v Topoľčanoch vo štvrtok, 28. apríla 2016 o 20:00 hodine.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM