Katarína Jankeje Rôzne

Neďaleko od nás vyrástla nová turistická rozhľadňa: Niekedy z nej vidno až po Bratislavu!

Turisti a milovníci prírody sa majú na čo tešiť. Neďaleko od nás pribudla nová rozhľadňa, ktorá ponúkne nevšedné pohľady.

Ilustračný obrázok k článku Neďaleko od nás vyrástla nová turistická rozhľadňa: Niekedy z nej vidno až po Bratislavu!
Zdroj: Dnes24.sk

V katastrálnom území obce Čab v okrese Nitra pribudla nová turistická rozhľadňa. Jej realizáciu zabezpečovalo občianske združenie (OZ) Mikroregión Radošinka v spolupráci s regionálnym združením Dolná Nitra, o. z. Stavebné náklady dosiahli 29 700 eur, ktoré Mikroregión financoval z Programu rozvoja vidieka. Posvätenie rozhľadne a jej odovzdanie verejnosti je naplánované na nedeľu 12. apríla.

Dobrý výhľad

Nová rozhľadňa je postavená v katastri obcí Čab, Nové Sady a Šurianky v nadmorskej výške 218 metrov. Objekt je prístupný zo spevnenej účelovej komunikácie. Výška rozhľadne s celodrevenou konštrukciou je 15 metrov.

„Turisti vidia z rozhľadne na Malé Karpaty, Považský Inovec, Tribečské pohorie a Strážovské vrchy. Pri dobrej viditeľnosti je z rozhľadne vidieť celú nížinu až po Bratislavu,“ informovala Renáta Lelovská z OZ Mikroregión Radošinka.

Plánovaná cyklotrasa

V blízkosti rozhľadne je vybudovaný prístrešok s posedením, v krátkom čase pribudne informačná tabuľa a ručne maľovaná mapa oblasti. Podľa pripravenej projektovej dokumentácie by mala v budúcnosti v blízkosti rozhľadne viesť cyklotrasa.

Foto: Ladislav Mellen, Roman Hraška

Milovníci prírody sa potešia! Rozhľadňa Radošinka ponúkne fascinujúci výhľad
10
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM