Katarína Jankeje Kultúra

Neopakovateľný zážitok priamo z Londýna: V Topoľčanoch uvidíme Hamleta v podaní britskej hviezdy

Známa tragédia Hamlet s Benedictom Cumberbatchom v hlavnej úlohe stihla vyvolať poriadny rozruch. Záznam priamo z Londýna prichádza do Topoľčian.

Ilustračný obrázok k článku Neopakovateľný zážitok priamo z Londýna: V Topoľčanoch uvidíme Hamleta v podaní britskej hviezdy
Zdroj: TASR

Populárny predstaviteľ Sherlocka Benedict Cumberbatch, nominant na Oscara za film Kód Enigmy a víťaz ceny Olivier za hru Frankenstein, sa predstaví v titulnej úlohe Shakespearovej majstrovskej tragédie. Záznam uvidia Topoľčanci už 7. decembra o 18.00 hodine. Dychtivo očakávanú hru, ktorá bola vypredaná v priebehu niekoľkých hodín už rok pred svojou premiérou, režíruje Lyndsey Turner, držiteľka ceny Olivier za drámu Chimerica.

Zatiaľ čo sa krajina pripravuje na vojnu, jej vládnuca rodina sa rozpadá. Princ Hamlet je nútený pomstiť smrť svojho otca, táto úloha ho však ochromuje. Jeho besnenie proti nemožnosti zložitej situácie, v ktorej sa nachádza, ohrozuje jeho zdravý rozum i bezpečnosť štátu,“ uvádza Mestské kultúrne stredisko v Topoľčanoch.

Predstavenie vzniklo v produkcii Sonia Friedman Productions NT Live z javiska londýnskeho kultúrneho centra Barbican. Záznam predstavenia z Národného divadla v Londýne sa premietne so slovenskými titulkami.

Môže vás zaujímať:

Na tento zážitok nemusíte cestovať: Balet z Ruska v pohodlí topoľčianskeho ki­na

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM