Katarína Jankeje Hádzaná

Nevydarený úvod zápasu bol osudný: Hlohovec získal prvé víťazstvo v semifinále!

Hádzanári Sporty Hlohovec sa v semifinálovej sérii extraligovej play-off proti našim hráčom ujali vedenia 1:0 na zápasy. V sobotňajšom dueli ich doma zdolali, keď základ dôležitého triumfu položili už v prvom polčase.

Ilustračný obrázok k článku Nevydarený úvod zápasu bol osudný: Hlohovec získal prvé víťazstvo v semifinále!
Zdroj: TASR

Sporta spustila od úvodných minút ofenzívnu lavínu a v prvých osmich minútach bol na palubovke len jeden tím. Zverenci trénera Dezidera Jakubičku sa prvýkrát presadili až v čase 7:36 min, keď náš Klačanský znížil na 1:6. Vďaka nevydarenému úvodu sa už ale Topoľčanom ťažko vracalo späť do stretnutia, Sporta od svojho gólového koncertu naopak neupustila. V 24. minúte zvýšil vedenie domácich na 17:7, polčas Hlohovčania vyhrali napokon presvedčivo 21:11.

Po prestávke hostia len ťažko hľadali sily na zvrat v stretnutí. Desaťgólový náskok už nedokázali skresať, finálny rezultát sa zastavil na rozdiele jedenástich gólov. Hlohovec tak získal prvú výhru v sérii 34:23. Semifinále bude pokračovať opäť v sobotu, tentokrát naši chlapci o 18.00 hod. na domácej palubovke privítajú súpera.

HC Sporta Hlohovec – HK Topoľčany 34:23 (21:11)

Najviac gólov: Holdoš 7, Takáč 6, Mažár 6/2 – Kučarik 5, Briatka 4, Cigáň a Klačanský po 3.

/na zápasy: 1:0/

Čítajte tiež:

Kam za futbalom: Veľký prehľad víkendových zápasov v našom regióne

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM