Správy

Niečo sa chystá: Topoľčany hľadajú riešenie, ako zachrániť plavecký šport

Topoľčianska radnica hľadá spôsob, ako v meste zachovať podmienky pre plavecké športy. Krytá plaváreň je v prevádzke viac ako 50 rokov a podľa magistrátu je už na hrane životnosti.

Ilustračný obrázok k článku Niečo sa chystá: Topoľčany hľadajú riešenie, ako zachrániť plavecký šport
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Aktuálne potrebuje investície do budovy, ale aj do interiéru a technológií. „Zateplenie bolo vyčíslené na 1 300 000 eur, ďalších 650 000 eur by stále výmena filtrácie. Bazén v plavárni navyše nespĺňa športové štandardy pre uznávanie rekordov, pre plavecké súťaže a nevyhovuje ani vodnopólovým zápasom,“ informoval mestský úrad, podľa ktorého sú nutné investície aj na letnom kúpalisku.

Jedno moderné stredisko

Mesto už o situácii rokovalo s odborníkmi aj so zástupcami plaveckého klubu.

Výsledkom sú úvahy o tom, či namiesto nákladných investícií do dvoch starších športovísk neprebudovať jedno z nich na moderné stredisko plaveckých športov.

Prečítajte si tiež

Zastrešenie plaveckého bazéna

„Topoľčany boli po diskusiách so Slovenskou plaveckou federáciou a členmi Fondu na podporu športu zaradené medzi top päť miest, kde by mal vzniknúť moderný olympijský bazén. Priestor na jeho vybudovanie je v areáli letného kúpaliska, ktoré disponuje potrebnou infraštruktúrou a slúži na šport i rekreáciu. Ide však o veľký projekt, ktorý nebude uskutočnený zo dňa na deň, ale jeho realizácia potrvá niekoľko rokov,“ uviedla radnica.

Magistrát plánuje zastrešenie plaveckého bazéna na letnom kúpalisku spolu s vybudovaním potrebného zázemia, vďaka ktorému bude môcť fungovať celoročne. Zároveň radnica zabezpečí aj fungovanie plavárne, no len na nevyhnutný čas.

„Po presťahovaní klubu a vytvorení podmienok na športovú prípravu sa bude mesto zaoberať predajom plavárne. Utŕžené prostriedky chceme následne použiť na investíciu do nového športoviska, ktoré bude moderné, smart a bude spĺňať ekologické štandardy. Rátame pritom aj s využitím prostriedkov z ďalších dostupných fondov,“ doplnil mestský úrad.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM