Správy

Niektoré detské ihriská už doslúžili: Mesto ich musí odstrániť

Viaceré detské ihriská v Topoľčanoch majú nevyhovujúci stav. Mesto sa preto rozhodlo zakročiť.

Ilustračný obrázok k článku Niektoré detské ihriská už doslúžili: Mesto ich musí odstrániť
Zdroj: TASR

V Topoľčanoch sa nachádza 63 detských ihrísk. Viaceré z nich však nespĺňajú bezpečnostné požiadavky.

„Mesto Topoľčany ako ich prevádzkovateľ má povinnosť zabezpečiť nielen ich funkčnosť a čistotu, ale aj splnenie požiadaviek na bezpečnosť, ktoré stanovuje zákon č. 371/2019 Z.z. o základných požiadavkách na bezpečnosť detského ihriska,“ informuje radnica.

Zdá sa, že viacero ihrísk to už má spočítané. „V prípade ihrísk, ktoré pochádzajú z osemdesiatych rokov, žiaľ nie je možné vykonať také opatrenia, aby ihriská spĺňali náročné technické požiadavky. V zmysle novej právnej úpravy, ale predovšetkým pre bezpečnosť detí, pristúpi mesto k likvidácii starších, technicky nevyhovujúcich ihrísk,“ dodáva vedenie mesta.

Ako informoval radnica, pri odstraňovaní budú postupovať na základe kontroly ihrísk „vykonanej oprávnenou osobou, a odporúčaní mestských výborov.“

„Zároveň pracujeme na koncepcii postupnej výstavby detských ihrísk v súlade so schválenými finančnými prostriedkami. Už v tomto roku pribudli nové bezpečné prvky na detské ihriská a v tomto trende by sme radi pokračovali,“ píše vedenie mesta na sociálnej sieti.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM