Správy

Nová umelá tráva aj novinka na tribúne: Futbalový štadión je opäť o čosi modernejší

Mesto nezabudlo ani na miestny futbalový štadión. Navyše, už v septembri čaká topoľčiansky futbal významné výročie.

Ilustračný obrázok k článku Nová umelá tráva aj novinka na tribúne: Futbalový štadión je opäť o čosi modernejší
Zdroj: Mesto Topoľčany

„Záleží nám na rozvoji topoľčianskeho futbalu rovnako ako hráčom a trénerom. A futbalový štadión Vojtecha Schotterta je ďalším kľúčovým športoviskom pre Topoľčany, ktoré si vyžadovalo investície už dávno," informuje mesto Topoľčany.

Zlepšené tréningové podmienky

V minulom roku prebehla rekonštrukcia strechy. Počas uplynulých dní bola ukončená rekonštrukcia podhľadu tribúny. Z rozpočtu mesta na ňu putovalo vyše 32-tisíc eur.

„Zlepšujú sa však aj podmienky pre tréningy. Pri umelom trávniku vyrástla pred dvoma rokmi nová tribúna a aktuálne prebieha výmena povrchu, keďže pôvodný trávnik prestal spĺňať nároky na futbalové zápasy a tréningy. Na výmenu umelej trávy získalo mesto dotáciu zo Slovenského futbalového zväzu vo výške 100-tisíc € a celková cena investície bola 268 320 €," prezradila radnica.

Prečítajte si tiež

Podľa vedenia mesta pôvodný umelý trávnik nájde využitie. Od nového školského roka bude slúžiť školám, ktoré oň prejavili záujem.

Nové zavlažovanie

„Ďalšia zatrávnená súčasť futbalového areálu je cvičiace ihrisko, ktoré získalo nový zavlažovací systém s následnou rekultiváciou zelenej plochy. Investíciu vo výške 44 398 € poskytlo z rozpočtu mesto, pričom projekt bol súčasťou participatívneho rozpočtu," dodal magistrát.

Mesto dúfa, že aj týmito investíciami budú septembrové oslavy jubilejného 110. výročia futbalu v Topoľčanoch dôstojnejšie.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne témy

⚽🏃 MODERNEJŠÍ ŠTADIÓN➡️ LEPŠIE PODMIENKY PRE FUTBAL 🏆 Záleží nám na rozvoji topoľčianskeho futbalu rovnako ako hráčom a...

Posted by Mesto Topoľčany on Thursday, July 28, 2022
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM