Dávid Hrdý Rôzne

Nové parkovacie plochy pre občanov:Vybudované by mali byť na sídlisku Juh

Parkovacie miesta vybuduje investor, ktorý je za výstavbou Colorhouse II na sídlisku Juh. Ako súčasť projektu prisľúbil výstavbu parkovacej plochy. Po dokončení tieto daruje mestu Topoľčany. Budú stáť na nezastavanej ploche za obchodným domom Kaufland.

Ilustračný obrázok k článku Nové parkovacie plochy pre občanov:Vybudované by mali byť na sídlisku Juh
Zdroj: TASR

Parkovacie miesta pre občanov sídliska Juh budú teda vybudovanie na mieste pri budúcej stavbe Colorhouse II. O tomto zámere sme vás už informovali v článku: Nové parkovacie miesta a 45 bytov: Na sídlisku Juh vyrastie ďalší obytný dom. Tento pozemok ešte v deväťdesiatych rokoch vlastnila cirkev, ktorá tu chcela postaviť kostol. Nakoniec sa však rozhodli pre inú lokalitu. Kostol Sv. Gorazda stojí na „Mravenisku“.

Pozemok predali súkromným osobám, ktoré ju ďalej odpredali súčasnému majiteľovi. Ako sa vyjadril primátor mesta Peter Baláž, pozemok kde majú parkovacie miesta stáť nie je ani na iné účely využiteľný. Rovno pod ním totiž vedie kanalizácia – hlavná stoka z mesta.

V blízkosti tejto lokality medzi priľahlými činžiakmi sa nachádza ďalšia parkovacia plocha. Mesto si vyhradilo požiadavku, aby bola táto prepojená s budúcim parkoviskom. Samotná výstavba celého projektu Colorhouse II by sa mala začať na jeseň tohto roka zemnými prácami.

Mestské zastupiteľstvo teda schválilo tento investičný zámer. Parkovisko zo zámkovej dlažby bude postavené na náklady investora a po dokončení bude prevedené do majetku mesta darovacou zmluvou.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM