Katarína Jankeje Šport

Novinka z topoľčianskeho klubu: Účastník najvyššej súťaže bude mať u nás farmu!

Od novej sezóny sa v topoľčianskom futbale udejú zmeny. Jeden z účastníkov Fortuna ligy v Topoľčanoch vytvorí farmárske mužstvo.

Ilustračný obrázok k článku Novinka z topoľčianskeho klubu: Účastník najvyššej súťaže bude mať u nás farmu!
Zdroj: TASR

Od júla vstúpil do platnosti nový Súťažný poriadok Slovenského futbalové zväzu. FK Senica využil novú možnosť vytvorenia farmárskeho mužstva, a to práve u nás v Topoľčanoch.

Ako informuje oficiálna stránka FK Senice, za farmársky klub môžu nastúpiť tí hráči mužstva, ktorí na jeseň, resp. na jar neštartovali vo viac ako polovici majstrovských (ligových) zápasov. Okrem toho aj ďalší traja hráči bez obmedzenia na počet štartov.

Zahrajú si mladí hráči

Do nášho mesta by mali chodiť hrávať najmä mladé talenty. „Z našej akadémie každoročne odchádza veľa talentovaných hráčov, ktorým by sme chceli zvýšiť zápasovú prax. Prechod z dorastu do prvej ligy je veľmi náročný a týmto pre nich vznikol akýsi medzistupeň. Do Topoľčian budú chodiť hráči, ktorí nehrávajú pravidelne v A-tíme,“ informuje na webe klubu športový riaditeľ FK Senica Dušan Vrťo.

Spolupráca bude prospešná aj pre nás

Podľa slov športového riaditeľa, spolupráca bude vzájomne prospešná. Hráči Senice budú dostávať príležitosť v A-tíme Topoľčian. „Hrávať za Topoľčany budú naši mladíci, no na farmu sa môžu ísť rozohrať aj skúsení hráči, napríklad po zranení. Tréneri Topoľčian sa boli pozrieť na zápas Senica – Ostrava (5:0) a páčilo sa im. Títo istí tréneri budú chodiť k nám na stáže a dohodli sme spoluprácu aj na úrovni mládeže,“ dodal Vrťo.

Čítajte aj:

Topoľčianski futbalisti zostávajú v 3. lige!

Super správa z Wimbledonu: Tereza (17) je v bojoch o štvrťfinále!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM