Katarína Jankeje Rôzne

Nový rebríček top škôl: Ktoré z tých topoľčianskych sa umiestnili najvyššie?

Inštitút INEKO zverejnil aktuálne rebríčky základných a stredných škôl po doplnení výsledkov Testovania 9 a maturít za uplynulý školský rok. Ktoré z topoľčianskych škôl sa v nich umiestnili najvyššie?

Ilustračný obrázok k článku Nový rebríček top škôl: Ktoré z tých topoľčianskych sa umiestnili najvyššie?
Zdroj: TASR

V TOP 30 uvedených rebríčkov portálu Ineko.sk sa v rámci celého Slovenska medzi základnými školami, gymnáziami a ani strednými odbornými školami nenachádza žiadna z topoľčianskych škôl. Preto sme sa bližšie pozreli na samostatné prvé tridsiatky škôl Nitrianskeho kraja.

Základné školy

V rámci Nitrianskeho kraja sa medzi základným školami spomedzi tých topoľčianskych umiestnili dve základné školy a to Cirkevná základná škola na ulici Ľ. Fullu (6. miesto) a Cirkevná základná škola sídliaca na Lipovej ulici (12. miesto).

Gymnázia

Spomedzi gymnázií je najvyššie Gymnázium na ulici 17. novembra (9. miesto). Na druhom mieste je cirkevné Gymnázium sv. Vincenta de Paul, ktoré sídli na tej istej ulici.

Stredné odborné školy

V rámci stredných odborných škôl sa najvyššie umiestnila Obchodná akadémia na 9. mieste. 19. miesto získala SOŠ na ulici Krušovskej a 22. miesto SOŠ na Továrenskej ulici. Zoznam umiestnených škôl uzatvára Stredná zdravotná škola (23. miesto), ktorá existuje v rámci spoločných priestorov s Gymnáziom sv. Vincenta de Paul.

Kľúčovým ukazovateľom pri hodnotení základných škôl sú výsledky z Testovania 9 a mimoriadne výsledky žiakov. Pri gymnáziách a SOŠ ide o externú časť a písomnú formu internej časti maturít, mimoriadne výsledky žiakov a nezamestnanosť absolventov. Inštitút Ineko použil pri zostavovaní rebríčkov údaje z rokov 2011 až 2014 – novšie údaje majú vyššou váhou.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM