Iné športy

Nový rok odštartovali víťazstvom: Hokejisti si poradili so Skalicou

Prvý zápas v novom roku priniesol zaujímavé meranie síl. Hokejisti Topoľčian na domácom ľade hostili súpera zo Skalice.

Ilustračný obrázok k článku Nový rok odštartovali víťazstvom: Hokejisti si poradili so Skalicou
Zdroj: M.T., HC Topoľčany

V piatok tretieho januára hostili Topoľčany súpera zo Skalice. Stalo sa tak počas 33. ligového kola.

V úvodnom dejstve takmer 1300 divákov gól nevidelo. O ten otvárací sa v 22. minúte postaral Kluka, o 4 minúty neskôr zvyšoval na 2:0 Tomčák. Hostia dokázali znížiť náskok Topoľčian zásluhou Štumpfa v 31. minúte. Do konca tretiny sa však ešte presadil Miklík a Huba, Topoľčany tak po druhom dejstve viedli 4:1.

Hokej Slovensko: viac aktuálnych správ z hokeja

V poslednom dejstve sa oba celky presadili v jedinom prípade. Najprv v 47. minúte pridal piaty gól Topoľčian Miklík, aby hostia v 54. minúte uzavreli konečný stav na 5:2.

Ľubomír Hurtaj: „Vedeli sme, že sa nenachádzame v nejakom ideálnom rozpoložení, pretože naše posledné zápasy neboli dobré. Rozoberali sme to, ako mužstvo, tím, ktorý chce ísť za svojim cieľom. Dnes bolo vidieť obrovské chcenie, veľkú túžbu vyhrať. To nám zrejme na začiatku zápasu zväzovalo ruky. Robili sme zbytočné chyby, ktoré využívala Skalica a dostávala sa do šancí. Dobre sme korčuľovali, napádali, často sme strieľali, čo tu už dlho nebolo, takže sme to nakoniec prelomili a dali sme góly. V dobe keď sa nedarí, tak ťažko vyhráme pekným hokejom. Bola tam však obetavosť, odhodlanosť a to nás dotiahlo do výsledku s piatimi gólmi. Dôležité je, že mužstvo ukázalo svoju tvár, že chce zabojovať o čo najlepšie umiestnenie, o najvyššie priečky.“

HC Topoľčany – HK Skalica 5:2 (0:0, 4:1, 1:1)

Góly: 22. Kluka (Bystričan, Podstavek), 26. Tomčák (Bečka, Ďurčo), 35. Miklík (Bystričan, Hřebíček), 40. Huba (Ďurčo, Podstavek), 47. Miklík (Jakúbek, Kluka) – 31. Štumpf (Horváth, Škápik), 54. Trenčan (Ivičič).

Rozhodovali: Adamec – Crman, Jedlička, vylúčení: 7:4, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0

Zápas sledovalo: 1286 divákov

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM