Katarína Jankeje Rôzne

Nový týždeň prináša do Topoľčian a okolia lákavé akcie: 10 tipov od nás, kam si vyraziť za zážitkami

Nesedieť doma, ale vyraziť si von, to dokáže neraz príjemne vyventilovať hlavu. A v meste a okolí tak môžete učiniť aj v priebehu tohto týždňa. Pozrite, aj toto sa u nás chystá.

Ilustračný obrázok k článku Nový týždeň prináša do Topoľčian a okolia lákavé akcie: 10 tipov od nás, kam si vyraziť za zážitkami
Zdroj: Dnes24.sk

Beniakove Chynorany – krajské kolo

24. november o 9.30, Koncertná sála pod radnicou Topoľčany

Tento rok nás čaká už 22. pokračovanie celoslovenskej súťaže Beniakove Chynorany, ktoré sa uskutoční začiatkom decembra. Predchádzať mu však budú výberové krajské kolá. To v Topoľčanoch prebehne v utorok 24. novembra v priestoroch koncertnej sály Mestského úradu. Výberové kolo slovenského festivalu poézia odštartuje o 9.30 hod. ráno.

Z rúčky do rúčky

25. november o 18.30, Divadlo Andreja Bagara Nitra

V známom Divadle Andreja Bagara na návštevníkov čaká hra Michaela Cooneyho Z rúčky do rúčky. Pôjde o iskrivú komédiu zámen o jednom malom podvodníkovi, dôverčivej manželke, príliš oddanej sociálnej pracovníčke, nie príliš dôvtipnom ujovi, skrachovanom pracovníkovi pohrebnej služby, prísnych úradníkoch a zadubenom podnájomníkovi. Predstavenie začína o 18.30 hod. večer.

Šansónová ľalia 2015

25. november o 18.00, Spoločenský dom Topoľčany

V rámci Topoľčianskej hudobnej jesene sa v priestoroch Spoločenského domu v stredu 25. novembra uskutoční Šansónová ľalia 2015. Na semifinálovom koncerte celoslovenskej súťaže v šansónovom speve sa predstaví Band orchestra SKDK v podaní Alici Gogovej, Rudolfa Popucha, Roba Horňáka, Jany Hubinskej a Andrei Zimányiovej. Podujatie plné hudby štartuje o 18.00 hodine.

Kristína: Horehronie tour 2015

25. november o 19.00, Dom kultúry Topoľčany

Momentálne veľmi obľúbená speváčka Kristína sa príde predstaviť topoľčianskemu publiku. Svoj koncert v rámci aktuálneho turné Horehronie 2015 odohrá 25. novembra o 19.00 v pri­estoroch Domu kultúry. Tešiť sa môže na mnohé známe piesne nadanej speváčky.

Štyria na kanape

25. november o 19.00, Mestské kultúrne stredisko Bánovce nad Bebravou

Vtipná a bláznivá komédia o peripetiách rozpadu manželstva zavíta do susedných Bánoviec nad Bebravou. On advokát, ona lekárka – zdanlivo poľahky sa mienia vzdať svojho celoživotného partnera. Začiatok predstavenia, ktoré prebehne v priestoroch mestského kultúrneho strediska, je o 19.00 hodine ve­čer.

Bláznove žarty pod krížom / Medveď

26. november o18.00, Štúdio SKDK Topoľčany

Jeden večer – dvakrát divadlo. Študenti konzervatória si na teno štvrtok pripravili inscenáciu Bláznove žarty pod krížom a Medveď. Blázon pod krížom hľadá odpovede na otázku, či potrebujeme postavu ukrižovaného spasiteľa na to, aby sme sa očistili a stali lepšími, alebo len ako ikonu, za ktorú sa môžeme schovávať. Jednoaktovka Medveď od A.P.Čechova je obrazom toho, aká je tenká hranica medzi nenávisťou a láskou. Poručík prichádza do rodinného sídla vdovy dožadovať sa peňazí, ktoré mu jej nebohý muž zostal dlžný. Z napätej situácie vzniká ľúbostný románik medzi doposiaľ neznámymi ľuďmi.

Topoľčianska hudobná jeseň

26. november o 18.00, Evanjelický kostol Topoľčany

V tomto týždni nás čaká aj ďalšie pokračovanie zo série podujatí Topoľčianskej hudobnej jesene. V priestoroch Evanjelického kostola v Topoľčanoch sa návštevníkom predstaví Kvarteto mesta Brno. Komorný koncert začne o 18.00 hodine.

Celestial help fest 2015

28. november o 16.00, Mestské kultúrne stredisko Bánovce nad Bebravou

V Bánovciach prebehne v sobotu dobročinný festival Celestial help fest. Podujatie sa dožíva tento rok už svojho 5. pokračovania, nosná myšlienka ostáva i naďalej nezmenená – všetky vyzbierané finančné prostriedky poputujú na nákup medicínskeho vybavenia pre detské oddelenie v Bánovciach nad Bebravou. V priestoroch strediska sa divákom predstavia kapely ako SILENT STREAM OF GODLESSELEGY, GUTALAX či G.O.R.E.

Katka Koščová – živý koncert

28. november o 20.00, Retro caffé pub Topoľčany

Do Topoľčian počas víkendu zavíta známa speváčka Katka Kočšová. V sobotu sa môžu návštevníci Retro café tešiť na živý koncert plný známych piesní. Hudobné podujatie začína o 20.00 hod. večer.

O deduškovi Mrázikovi

29. november o 16.00, Spoločenský dom Topoľčany

So zimným počasím do Topoľčian príde aj deduško Mrázik. Mestské kultúrne stredisko si na 29. november pripravilo predstavenie bábkového divadla Bum Bác O deduškovi Mrázikovi. Predstavenie pre najmenších odštartuje o 16.00 hodine v Spoločenskom do­me.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM