Katarína Jankeje Samospráva

O osude Perly Juhu je rozhodnuté: Pozrite si VIDEO z diskusie poslancov!

V stredu sa konalo druhé riadne zasadnutie mestského zastupiteľstva. Okrem iného poslanci rozhodli aj o žiadosti majiteľa bufetu Perla Juhu, ktorý mal záujem o ponechanie prevádzky na pozemkoch mesta. Ako to teda dopadlo?

Ilustračný obrázok k článku O osude Perly Juhu je rozhodnuté: Pozrite si VIDEO z diskusie poslancov!
Zdroj: Dnes24.sk

Perla Juhu nebola prerokúvaná na mestskom zastupiteľstve po prvýkrát. V minulom roku, keď majiteľovi bufetu končili nájomné zmluvy s mestom, sa poslanci rozhodli tento nájom nepredĺžiť, objekt tak musel do 31. decembra 2014 zmiznúť z pozemkov mesta. "Z nájomných zmlúv, ktorých uzatvorenie schválilo mestské zastupiteľstvo v júni 2014 vyplýva, že ku dňu skončenia nájmu, t. j. k 31. decembru 2014 bol vlastník prevádzky Perla Juhu povinný zariadenie pohostinstva z pozemkov mesta odstrániť,“ uviedla Zuzana Valášková, vedúca právneho oddelenia MsÚ v Topoľčanoch. To sa však neudialo, namiesto toho Daniel Čimbora podal na mestský úrad Topoľčany žiadosť o ponechanie bufetu, ako aj petíciu s podpismi obyvateľov mesta.

Majiteľ chce rekonštruovať

Pred poslancov so svojom žiadosťou vystúpil majiteľ Perly, podľa jeho slov mesto ani raz za existenciu bufetu neriešilo žiaden incident, či nejaký problém so samotným majiteľom, ktorý si poctivo plnil všetky povinnosti voči mestu Topoľčany. „Som si vedomý skutočnosti, že aj naďalej prevádzkujem bufet bez potrebného povolenia, nepočítal som však s tým, že pred koncom roka ma oslovia ľudia, či by som Perlu nemohol mať otvorenú. Vo svojom návrhu prikladám aj skicu, akoby som vedel objekt zrekonštruovať, tak aby zapadol do daného koloritu, ak mi to poslanci umožnia,“ povedal majiteľ Perly.

Krajčík nevidí dôvod na dohodu

O slovo hneď nato požiadal poslanec Krajčík, ktorý na danom sídlisku žije desiatky rokov: „V komisii výstavby už dávno padol návrh, že mesto by sa malo postupne začať zbavovať takýchto dočasných drevených prevádzok, ktoré nikdy neboli primárne určené na tento typ služieb. Spochybňujem výrok, že nikdy v danej lokalite neboli problémy, mám názor, že problémy sú tam stále, to isté platí aj o neporiadku v okolí." Ako ďalej pokračoval, návrh majiteľa na rekonštrukciu vôbec neprinesie zveľadenie priestorov, zároveň nevidí dôvod ani priestor na dohodu s pánom Čimborom, nakoľko zastupiteľstvo už raz jasne rozhodlo. „My sme tu potom čo? My o niečom rozhodne a nikto nemusí toto rozhodnutie rešpektovať,“ netajil rozhorčenie Krajčík.

Keď jedna, tak potom všetky

Záujmy ponechať perlu hájila Katarína Katonová, podľa jej vyjadrení sa nestalo prvýkrát, že zastupiteľstvo rozhodlo a majitelia či podnikatelia ignorovali nariadenie. „Ak teda chceme zrušiť túto jednu prevádzku, prečo nezrušíme všetky? Prečo len túto? Nikde inde nie sú problémy? Nie je tomu dávno, čo do istej prevádzky musela prísť sanitka, a bolo ohrozené zdravie upratovačky, ktorá tam pracuje. Taká vec sa na Perle nikdy nestala.“

Zastupiteľstvo po diskusii pristúpilo k hlasovaniu, v ktorom rozhodlo, že majiteľovi Perly na sídlisku Juh nebude umožnené ponechať si objekt na pozemku mesta Topoľčany, teda nájomné zmluvy sa Danielovi Čimborovi nepredĺžia. Aké názory majú na Perlu Juhu samotní obyvatelia si prečítate v našom článku: Perla Juhu tŕňom v oku mesta: Čo na objekt hovoria Topoľčanci?

Pozrite si vyjadrenia majiteľa bufetu či poslanca Krajčíka vo videách!

Foto: ilustračné

Rokovanie o Perle
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM