Rastislav Búgel Kultúra

Obľúbené Nástupište 1-12 s výzvou: Hľadá projekty pre rok 2017

Multimediálny priestor pre súčasnú kultúru Nástupište 1-12 v Topoľčanoch vyhlásil otvorenú výzvu pre umelcov, umelecké skupiny a kurátorov, prostredníctvom ktorej hľadá nové projekty na rok 2017.

Ilustračný obrázok k článku Obľúbené Nástupište 1-12 s výzvou: Hľadá projekty pre rok 2017
Foto: Katarína Jankeje

Záujemcovia môžu svoje projektové zámery posielať do 15. decembra 2016. Cieľom občianskeho združenia (OZ), ktoré prevádzkuje umelecký priestor v podchode topoľčianskej autobusovej stanice, je vytvorenie platformy, v rámci ktorej môžu spolupracovať umelci z rôznych disciplín a krajín a ktorá bude poskytovať podporu pre interdisciplinárny dialóg.

„Zároveň bude experimentálnym priestorom, v ktorom majú umelci možnosť vystúpiť zo svojej komfortnej zóny. V nadchádzajúcom roku otvárame opäť program krátkych rezidencií pre umelcov. Táto rezidencia je otvorená pre umelcov pracujúcich v akomkoľvek médiu,“ uvádza OZ Nástupište 1–12 vo svojej výzve.

Umelci a kurátori, ktorí sa chcú do otvorenej výzvy zapojiť, musia k prihláške priložiť životopis, stručný popis projektu a ukážky svojich prác alebo webovú stránku s online galériou. „Našou víziou je otvorený a hravý svet umenia nepoznajúci hranice medzi umelcami, médiami a divákmi. Priestor, ktorý sme pre verejnosť otvorili v roku 2011, je modulárny a má pohyblivé priehľadné, osem metrov široké dvere, ktoré umožňujú plné prepojenie uzavretej vnútornej galérie s verejným priestorom celého podchodu. Multimediálny priestor pre súčasnú kultúru Nástupište 1–12 je svojskou galériou, ktorej špecifikom je možnosť priameho kontaktu s negalerijným divákom a bežnou verejnosťou denne prechádzajúcou verejným priestorom. Ako taký je vhodný na realizáciu happeningov, site specific inštalácií, nástenných malieb a kresieb či performácií,“ uvádza sa vo výzve OZ Nástupište 1–12.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM