Katarína Jankeje Kultúra

Obľubujete fašiangové slávnosti? Pozrite, čo ponúkajú známe obce v okolí

Čas tradičných fašiangových slávností je tu. Pozreli sme sa preto, čo pre svojich návštevníkov pripravili okolité obce.

Ilustračný obrázok k článku Obľubujete fašiangové slávnosti? Pozrite, čo ponúkajú známe obce v okolí
Zdroj: TASR

Fašiangy, ako prechodné obdobie medzi zimou a jarou, sú plné tradičných zvykov, ktoré sa zachovávajú najmä na dedinách. Ak obľubujete tradičné slávnosti, prečítajte si čo sa chystá v okolí nášho mesta.

Solčany – Hentam nám nedali, tuto nám dajú

Známa obec Solčany si pre svojich návštevníkov pripravila tradičnú fašiangovú pochôdzku dedinou pod názvom Hentam nám nedali, tuto nám dajú. Na slávnosti sa predstaví dychová hudba Slížar, ktorú vystrieda mužská spevácka skupina Lidovec. Začiatok je naplánovaný na sobotu 7. februára o 10.00 hod. pred budovou Kultúrneho domu.

Bojná – Bojnianske fašiangy

Fašiangové slávnosti začnú na Bojnej už v piatok 6. februára divadelným predstavením pre deti Mrázik, ktoré sa uskutoční v priestoroch Kultúrneho domu o 18.00 hod. večer. Oslavy budú pokračovať aj v nedeľu, od 14.30 odštartuje tradičný fašiangový karneval pre najmenších. I nasledujúci víkend sa bude niesť v znamení fašiangov. V sobotu 14. februára sa bude v Kultúrnom dome pochovávať basa, tradičná zábava začína od 19.00 hod. večer.

Chynorany – Fašiangy v kroji

V sobotu 14. februára sa v priestoroch Katolíckeho domu v Chynoranoch uskutočnia Fašiangy v kroji. Hostí bude od 20.00 hodiny zabávať obľúbená dychová hudba v podaní skupiny Chynorianka

Máte aj vy tip na fašiangové slávnosti? Pošlite nám ho na mail jankeje@global24.sk.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM