Katarína Jankeje Kultúra

OBRAZOM: Topoľčiansky jarmok je za nami. Ako ho hodnotia návštevníci?

Máme za sebou tradičný Topoľčiansky jarmok. Vyspovedali sme návštevníkov a urobili aj kopec fotografií.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Topoľčiansky jarmok je za nami. Ako ho hodnotia návštevníci?
Zdroj: Dnes24.sk

Prvý októbrový víkend už tradične patril Veľkému jarmoku. Okrem množstva stánkov a kolotočov, si mesto pre návštevníkov pripravilo aj hudobný sprievod. Predstavili sa topoľčianske kapely M-TRIO, Žochári a Texas.

Veľa stánkov či drahý tovar

Mnohí návštevníci boli milo prekvapení z počtu stánkov. „Prekvapilo ma už vo štvrtok poobede, keď som išla z práce, koľko stánkov tu je. A piatok, to sa nedalo ani cez mesto prejsť, aký veľký dav ľudí sa tu tlačil,“ prezrádza pani Jana. Niektorých zase nemilo prekvapili ceny za tovar. „Chystala som sa synčekovi, ale aj sebe nakúpiť oblečenie, no tie sumy ma odradili, priznám sa. Radšej pôjdem do značkového obchodu, priplatím si pár eur, ale budem mať istotu, že napríklad topánky mám kam reklamovať,“ vysvetľuje mladá mamička.

Pivo jednej značky

Keďže výhradným partnerom akcie sa stal Topvar, stánkari museli čapovať iba pivo danej značky. Nie všetci boli nadšení. Ako sa posťažoval Peter: „Ja Topvar nepijem, a bol som dosť prekvapený pri zistení, že najbližšie sa dá iná značka zohnať až mimo jarmoku. Ešteže burčiak sa tento rok vydaril.“ Podobne situáciu vidí aj Juraj: „Som šofér, takže pivo som aj tak na pláne dnes nemal, ale i tak nechápem prečo čapujú len Topvar. To pivo už dávno nie to, čo bývalo.“

Niektorých návštevníkov trápil aj problém bezdomovcov. „Jarmok si užívam, no všimla som si veľa bezdomovcov a podnapitých ľudí motajúcich sa okolo. Aj pri schodoch Domu kultúry sedia a popíjajú. Nerozumiem, prečo polícia nezakročí,“ povedala nám dôchodkyňa Viera.

Pozrite si fotografie a videá z Topoľčianskeho jarmoku!

Topoľčiansky jarmok
22
Galéria
Topoľčiansky  jarmok
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM