Katarína Jankeje Kultúra

Obyvatelia okresu sa môžu tešiť: Historickým vlakom v sobotu za zábavou a kultúrou!

Malí aj veľkí milovníci vlakov zažijú menší sviatok. V sobotu sa budeme po celom okrese stretávať s historickými dopravnými prostriedkami, v Radošine je okrem toho pripravený naozaj pestrý program.

Ilustračný obrázok k článku Obyvatelia okresu sa môžu tešiť: Historickým vlakom v sobotu za zábavou a kultúrou!
Zdroj: TASR

Nezisková organizácia Modrý Horizont si pre malých, ale aj veľkých pripravilo na sobotu 4. júla podujatie Parným vlakom za veteránmi do Radošiny. Ako je jasné z názvu, akcia bude patriť výhradne historickým dopravným prostriedkom.

Parný vlak smerujúci do Radošiny bude mať viacero zastávok v okolitých obciach, odchod z Topoľčian je naplánovaný na 11.45 hodinu. Naspäť sa opäť rušeň Mazutka naštartuje o 16.45 hod. popoludní. Pripravená bude však aj ďalšia zaujímavá jazda, tentokrát historickým motorovým vlakom, ktorý prevezie návštevníkov do Zbehov a naspäť.

V Radošine je pripravený bohatý program, návštevníci sa môžu tešiť na prehliadku výpravnej budovy stanice v obci, ale aj na výstavu historických automobilov, motocyklov či modelovej železnice. Sobota bude patriť aj kultúre. Počas podujatia sa divákom predstaví divadelný súbor Hlavina z Radošiny, koncert odohrá country kapela Ontário a skupina Duo Kent.

Cestovné lístky je možné objednať v predpredaji na klubovej mailovej adrese klubmh@gmail.com. Lístky budú k dispozícií aj na peróne železničnej stanice v Topoľčanoch v sobotu ráno do 11.00 hodiny. Ak chcete nastúpiť na jednej zo zastávok, platné lístky kúpite aj priamo vo vlaku. Viac informácií nájdete na webe klubu.

Čítajte aj:

Júlové ťaháky v meste a okolí: TOP 5 podujatí, ktoré rozhodne stoja za to

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM