Dávid Hrdý Kultúra

Odhaľovať sa budú intímne miesta nášho tela: N1-12 si pre nás pripravilo opäť zaujímavú vernisáž

Obnovené Nástupište 1-12 si pre fanúšikov súčasnej kultúry opäť pripravilo zaujímavý program. Svoj pohľad na tak intímnu, no celkom bežnú časť ľudského tela akou je podpazušie nám predstavia dve mladé umelkyne.

Ilustračný obrázok k článku Odhaľovať sa budú intímne miesta nášho tela: N1-12 si pre nás pripravilo opäť zaujímavú vernisáž
Zdroj: Dnes24.sk

Výtvarníčka Nina Šošková a fotografka Lena Jakubčáková stavajú do ostrého kontrastu intímne miesta na ľudskom tele s verejným priestorom. V topoľčianskom podchode tak budeme môcť vidieť na betónových stenách visieť veľkorozmerné fotky mužských a ženských podpazuší.

Náhodným chodcom tak autorky svoju expozíciou budú vyvolávať rozpor medzi prirodzenou hanblivosťou a exhibicionizmom . Z fotografií nie je zrejmý ani vek, vône a pachy sú len tušené čo v divákovi vyvoláva ďalšie otázky a asociácie.

Výstava pod názvom „Pazuchy“ sa uskutoční 4. októbra o 19:00 hodine a bude sprevádzaná hudobnou produkciou v podaní audiovizuálneho projektu z Prahy . Trio jeho zakladateľov pod názvom Lightning Glove stavia na existenciálnom a mučivom speve a neraz sa v ich počujeme texty Sylvie Plath, Valerie Solanas či Williama S. Burroughsa.

Foto: N1–12

Pazucha - N1-12
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM