Katarína Jankeje Samospráva

Odmeny poslancov, petícia za zachovanie Perly Juhu: Aj o týchto veciach sa v stredu rozhodne!

Kompetentní z vedenia mesta budú opäť rozhodovať o dôležitých veciach. Zisťovali sme, čo bude patriť medzi hlavné body ďalšieho zasadnutia mestského zastupiteľstva.

Ilustračný obrázok k článku Odmeny poslancov, petícia za zachovanie Perly Juhu: Aj o týchto veciach sa v stredu rozhodne!
Zdroj: Dnes24.sk

Už v stredu 25. februára sa zíde vedenie mesta s poslancami, rokovať budú o ďalších dôležitých témach týkajúcich sa nášho mesta. Medzi hlavné body patrí najmä zvolenie členov mestskej rady ako výkonného a kontrolného orgánu zastupiteľstva. Rada býva zvolená už v rámci ustanovujúceho zasadnutia, tento rok však poslanci nevedeli nájsť spoločné a vyhovujúce rozhodnutie. Viac si prečítate v našom článku: Návrh členov mestskej rady zmietnutý zo stola: Prečo sa nerozhodlo?

Okrem toho sa členovia topoľčianskeho zastupiteľstva budú zaoberať žiadosťou Daniela Čimboru o umožnenie ponechania prevádzky Perla Juhu na pozemkoch vo vlastníctve mesta Topoľčany. Ten mal podľa nariadení mesta objekt odstrániť ešte v roku 2014. Takúto požiadavku obsahuje aj predkladaná petícia, poslanci k nej povedia svoje stanovisko už v túto stredu.

Mestské zastupiteľstvo na druhom riadnom zasadnutí rozhodne i o návrhu odmeňovania volených funkcionárov a poslancov, členov komisií a mestských výborov mesta Topoľčany. Na zasadnutí sa bude predkladať aj druhá petícia, podľa ktorej obyvatelia obytného domu na ulici P. O. Hviezdoslava 2306/36 žiadajú o odstránenie motorového vozidla z parkoviska.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM