Katarína Jankeje Rôzne

Ohradenie budovy hasičmi, potom špeciálne jednotky v oblekoch: Čo sa to pri Zimnom štadióne dialo?

Scéna ako z hollywoodskeho akčného filmu: niekoľko hasičských aut, ohradenie celej budovy a nástup hasičov so špeciálnymi oblekmi. Čo sa to vlastne pri Zimnom štadióne ráno dialo?

Ilustračný obrázok k článku Ohradenie budovy hasičmi, potom špeciálne jednotky v oblekoch: Čo sa to pri Zimnom štadióne dialo?
Foto: Katarína Oravská

Okoloidúci sa nestačili ráno čudovať. Pri Zimnom štadióne sa udiala scéna akoby vystrihnutá z akčného amerického filmu. Samotní svedkovia udalosti boli v riadnom šoku. „Pri štadióne boli zaparkované hasičské autá, hasiči ohradili celú budovu vedľa a dovnútra šli jednotky v špeciálnych zelených oblekoch,“ prekvapene uviedla okoloidúca.

Ako sa pre náš portál vyjadril riaditeľ Okresného riaditeľstva hasičského a záchranného zboru Ľubomír Gera, obyvatelia mesta sa nemusia ničoho obávať. Nebezpečne vyzerajúca scéna mala svoje dôležité opodstatnenie a význam. „Išlo len o cvičenie v spolupráci so zložkami integrovaného záchranného systému. Jednotky nacvičovali zásah prípadnej havárie strojovne chladenia,“ uviedol Gera.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM