Katarína Jankeje Rôzne

Okolie rieky Nitry sa bude čistiť: Oslávte Deň Zeme pomocou prírode!

Už tradične si v apríli pripomenieme medzinárodný Deň Zeme, ktorý poukazujú na problematiku životného prostredia. Aj v Topoľčanoch sa môžete zapojiť do tematických aktivít vo forme zbierania odpadkov popri rieke Nitra. Dobrovoľníkov čaká odmena.

Ilustračný obrázok k článku Okolie rieky Nitry sa bude čistiť: Oslávte Deň Zeme pomocou prírode!
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Akciu Deň Zeme, takisto ako Zónu bez peňazí, po celom Slovensku organizuje Projekt život. Do nápadu sa rozhodli zapojiť aj mladé Topoľčianky. Pomôcť prírode tak budete môcť v sobotu 25. apríla o 14.00 hod. populudní. „Malo by ísť vlastne o zbieranie odpadkov na miestach, kde chodia turisti. My sme sa však rozhodli vyčistiť okolie rieky, kde chodí dosť ľudí so psíkmi a s deťmi. Neporiadok, ktorý tam po sebe niektorí ľudia nechávajú nielen že nevyzerá dobre ale napríklad psíky si na ňom môžu aj ublížiť,“ ozrejmila dôvody organizátorka Monika.

Akcia odštartuje pri hokejbalovom ihrisku, no mladé baby si však tradične pripravili aj čosi naviac. Okrem pomoci sa dobrovoľníci môžu tešiť na dobrú náladu, hudbu, organizátorky dokonca sľubujú aj jarnú grilovačku.

„Aby to nebolo len o tom že sa stretneme, naplníme pár vriec a vypadneme domov, spojili sme to s takou prechádzkou po vale smerom k Margarétke, kde nachystáme grilovačku, nejaké vege občerstvenie a hudbu.“

Odpadky sa však hneď nevyhodia, Topoľčianky ich chcú ešte využiť. „Odpad, ktorý sa vyzbiera roztriedime a rátame s tým, že tam nájdeme aj dáke vrchnáčiky, lebo naša zbierka pre karanténku ešte stále trvá,“ dodala mladá organizátorka. Kompletné informácie nájdete na facebooku: Kreatívny piknik.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM