Správy

Okres Topoľčany sa zaradil medzi najhoršie: Zopakuje si testovanie

Skríningové testovanie odkrylo karty. Najhoršia situácia je podľa priebežných výsledkov v okrese Topoľčany.

Ilustračný obrázok k článku Okres Topoľčany sa zaradil medzi najhoršie: Zopakuje si testovanie
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Na Slovensku pri skríningovom testovaní na ochorenie COVID-19 od 18. do 25. januára vykonali 2 588 578 anti­génových testov. Z toho 30 566 bolo pozitívnych.

Miera pozitivity je tak v rámci Slovenska na úrovni 1,18 percenta. Medzi najlepšie okresy priebežne patria Veľký Krtíš, Tvrdošín a Svidník. Medzi najhoršími okresmi sú Topoľčany, Levice a Hlohovec, ktoré majú priebežne mieru pozitivity nad dve percentá. V utorok to oznámil premiér Igor Matovič (OĽANO).

Okres Topoľčany mal pri skríningovom testovaní zistenú pozitivitu na úrovni 2,54 %. Druhým najhorším okresom bol okres Levice (2,48 %) a tretím okres Hlohovec (2,31 %).

„Situácia v našom okrese je vážna. Miera pozitivity v meste Topoľčany dosahuje 1,95 percenta. Aj napriek našej únave z lockdownu a obmedzení je potrebné, aby sme nepoľavili a pomáhali chrániť zdravie seba a našich blízkych," informuje mesto Topoľčany.

Ako dodala radnica: „Keďže Topoľčany patria medzi najvážnejšie zasiahnuté okresy, zopakuje sa u nás aj druhé kolo testovania, o priebehu ktorého vás budeme informovať."

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Viac informácií z Topoľčian a okolia

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM