Dávid Hrdý Rôzne

Opustený dom na Streďanskej ulici ožil pracovných ruchom: Čo s ním bude?

Takmer všetci obyvatelia Streďanskej ulice a sídliska Juh ho poznajú. Starší, veľký rodinný dom, ktorý prežil éru socialistickej masívnej sídliskovej výstavby. Avšak neskôr bol roky opustený a chátral. Jeho záhrada sa podobala džungli, hromadil sa v ňom odpad.

Ilustračný obrázok k článku Opustený dom na Streďanskej ulici ožil pracovných ruchom: Čo s ním bude?
Foto: Dávid Hrdý / Zdroj: Dnes24.sk

Dom stojí priamo v sídliskovej oblasti, kde obyvatelia okolitých panelákov takpovediac videli priamo na dvor. Nezapadá do sídliskového konceptu, ktorý tu vznikol. Všetkým obyvateľom Streďanskej ulice bola známa staršia pani, ktorá tu po smrti svojho manžela žila sama. S obľubou stávala na chodníku pred bránou a pozorovala okolidúcich.

Neraz ju rozhnevali deti so sídísk, ktoré jej oberali hrušky. Tie boli pre ne ľahko prístupné z veľkého kamenného múru, ktorý okolo domu stojí. Pamätníci určite poznajú veľkú čerešňu, ktorá rástla priamo na dvore. Obľubovali ju opäť najmä deti. Tá je už minulosťou, dnes ju spílili.

Dom ponúkali mnohé realitné kancelárie, no predať sa ho nedarilo. Teraz však vyzerá, že má nového majiteľa. A ten sa do úprav pozemku pustil vo veľkom. Záhrada, ktorá strašila svojim vzhľadom a pestrým porastom je už minulosťou. Čo bude s týmto domom, ktorý sa už stal neodmysliteľnou súčasťou Streďanskej ulice?

Opustený dom na Streďanskej ulici ožil pracovných ruchom: Čo s ním bude?
2
Galéria
Foto: Dávid Hrdý / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM