Dávid Hrdý Krimi

Petro – Pavlovské trhy lákajú aj vreckárov: Rady a tipy ako sa nenechať okradnúť

Trhy sú príjemnou záležitosťou nás Topoľčancov. Občerstvenie, zábava, príjemné počasie. No stačí málo, a z pekného dňa sa môže stať veľmi nepríjemný zážitok. Vreckoví zlodeji vás môžu pripraviť o vaše cennosti a vy si toho ani nemusíte všimnúť.

Ilustračný obrázok k článku Petro – Pavlovské trhy lákajú aj vreckárov: Rady a tipy ako sa nenechať okradnúť
Zdroj: Webnoviny.sk

Veľké podujatie = zvýšené riziko krádeže

Petro – Pavlovský jarmok je rušným podujatím s veľkou koncentráciou ľudí. A to je práve živná pôda pre zlodejov. Tí využívajú tlačenice k okradnutiu nič netušiaceho človeka. Veľakrát obete vreckárov ani nevedia, kde boli okradnutí. A to, že prišli o peňaženku odhalia až príliš neskoro. Vypátranie páchateľa je v tomto prípade takmer nemožné.

Polícia preto odporúča dodržiavať niekoľko opatrení, ktoré pomôžu ľuďom vyvarovať sa takejto nepríjemnej skúsenosti. Napríklad je veľmi dôležité nosiť kabelku, príručnú tašku či kufrík vždy zatvorené respektíve držať si ich blízko pri tele. Ďalej polícia odporúča, aby ste si svoje peňaženky a mobilné telefóny neukladali do vonkajších vreciek, z ktorých vám ic zlodej môže poľahky ukradnúť.

Pozor na triky zlodejov!

Najlepším spôsobom, ako si ochrániť svoje doklady či peňaženku je uložiť si ich do vnútorných vreciek. Ďalším s trikov vreckových zlodejov je odvedenie vašej pozornosti. Ak sa vás teda bude niekto neznámy pýtať na cestu či koľko je hodín, zvýšte opatrnosť. Môže to byť zlodej. Alebo jeho komplic. Na Petro – Pavlovských trhoch sa o bezpečnosť občanov stará najmä mestská polícia. Jej hliadky dávajú pozor najmä na vreckových zlodejov. Takže prípadnú krádež alebo nahlásenie podozrivých osôb môžete vykonať prostredníctvom najbližšej hliadky mestskej polície.

Foto: Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM