Katarína Jankeje Kultúra

Piatok začne týždenný festival: Stretnúť môžete umelcov z Japonska, Nemecka či Čiech

Už tento piatok sa v priestoroch známeho Nástupišťa 1-12 v Topoľčanoch naštartuje piaty ročník Festivalu umenia pre verejný priestor. Zahraniční umelci, hodnotné prednášky, stretnutie s primátorom. Organizátori si toho pripravili naozaj veľa.

Ilustračný obrázok k článku Piatok začne týždenný festival: Stretnúť môžete umelcov z Japonska, Nemecka či Čiech
Zdroj: Dnes24.sk

Fanúšikov umenia a kultúry isto poteší pripravovaný festival s názvom MEDZICENTRUM V. Organizátori sa aj tento rok rozhodli priniesť do Topoľčian naozaj nezvyčajnú zmes umenia a kultúr. V termíne 1. až 9. augusta tak návštevníci majú exkluzívnu možnosť stretnúť a porozprávať sa s jednak slovenskými umelcami, jednak s tvorcami z Japonska či Nemecka.

Piatok sa obecenstvu predstaví výtvarníčka a zakladateľka občianskeho združenia Outdoor, gallery, Nika Šošková. Sobotu doobeda podchod ožije históriu, prednášať o topoľčianskom kultúrnom dedičstve bude kunsthistorik Peter Kršák. Večer uzavrie známy slovenský projekt Pecha Kucha Night. Tým to ale nekončí. I behom týždňa je festival nabitý programom. Pripravená je exkurzia po topoľčianskej radnici, stretnutie s primátor, prezentácie diel japonského sochára UNICHIRO ISHII-ho či nemeckej umelkyne LISI PREMKE.

Celotýždenný maratón uzavrie sobotná guláš party a koncert projektu VENTOLIN, za ktorým stojí zakladajúci člen skupiny KAZETY, David Doubek. Podrobný rozpis jednotlivých dní nájdete na www.nastupiste.sk.

Foto: Nástupište 1–12

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM