Katarína Jankeje Samospráva

Plánované nákupné centrum s kinom: Prečo stále nestojí?

Kino, byty, kancelárie. Toto všetko malo byť súčasťou plánovaného komplexu v našom meste. Zatiaľ však žiadna výšková budova nerastie. Prečítajte si kto o uskutočnení výstavby rozhoduje.

Ilustračný obrázok k článku Plánované nákupné centrum s kinom: Prečo stále nestojí?

Začiatkom minulého roka sme sa tešili z informácií ohľadne plánovanej výstavby komplexu v Topoľčanoch. Nákupné centrum malo vyrásť pri kruhovom objazde medzi ulicami Streďanská, Martina Benku a Československej armády. Okrem multi kina, kancelárií, obchodov sa v pôvodnom pláne rátalo aj s bytmi, z čoho sa tešili najmä mladé rodiny. I nezamestnaným dával tento projekt nádej, v rámci centra si mali prácu nájsť stovky ľudí. Ubehol však rok a pol a obyvatelia mesta nevidia rásť žiadnu budovu.

Za realizáciou projektu stojí súkromný investor a ten rozhoduje kedy a ako sa s výstavbou nákupného centra začne. Mestský úrad zatiaľ s konkrétnymi časovými plánmi nedisponuje. V rámci oficiálnej odpovede na internetové otázky obyvateľov mesta to potvrdila aj Katarína Francová, referentka odboru výstavby a životného prostredia pre Topoľčany: „Územnú prípravu, ako aj výstavbu nákupného centra na ulici Československej armády (pri čerpacej stanici OMF) zabezpečuje súkromný investor na vlastné náklady. Z uvedeného dôvodu nevieme uviesť začiatok výstavby tohto objektu.

Investor má však stále čas, keďže plánovaný začiatok bol ohlásený na rok 2014 až 2015. „Podľa nám dostupných informácií bolo ukončené posudzovanie vplyvov predmetnej stavby na životné prostredie podľa platných zákonných predpisov,“ dodáva Francová.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM