Katarína Jankeje Samospráva

Ploty, strážna služba a teraz kamery: TAKTO budú zabezpečené sociálne byty!

Oplotenie za takmer 3-tisíc eur, monitorovacia služba. Teraz pribudnú kamery. Bude to stačiť, aby sa predišlo tradičným problémom na ulici Pod Kalváriou?

Ilustračný obrázok k článku Ploty, strážna služba a teraz kamery: TAKTO budú zabezpečené sociálne byty!
Zdroj: TASR

Celkom 36 sociálnych bytov pri bývalej Palande, ktoré vznikli prostredníctvom úveru zo Štátneho fondu rozvoja bývania a dotácií z Ministerstva výstavby a regionálneho rozvoja, dostane nové kamery. Po 90 dňoch tak vystrieda monitorovaciu službu, ktorú mesto zabezpečilo z dôvodu obavy, aby sa neopakovala situácia spred dvoch rokov. Má sa tak zabrániť devastácií priestorov, krádežiam a iným činnostiam.

„Pripravujeme kamerový systém, už sa vykonal výber dodávateľa. Kamerový systém bude umiestnený v časti garáži Vodárenskej spoločnosti, pripravujeme momentálne s nimi zmluvu,“ vyjadril sa na zasadnutí Mestského zastupiteľstva primátor mesta Topoľčany Peter Baláž. To znamená, že strážna služba bude kontrolovať miesto iba po dobu 90 dní. „V zmluve so strážnou službou po uplynutí troch mesiacov nebudeme pokračovať, nahradia ich kamery,“ dodáva Baláž.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM