Rastislav Búgel Správy

Podpis zmluvy s Jaguarom: Termín by mal byť známy už tento mesiac

Termín, kedy štát podpíše investičnú zmluvu s automobilkou Jaguar Land Rover, by mal byť známy tento mesiac.

Ilustračný obrázok k článku Podpis zmluvy s Jaguarom: Termín by mal byť známy už tento mesiac
Zdroj: TASR

„Stále čakáme na finálne rokovania. Pevne verím, že v priebehu tohto mesiaca budeme môcť oznámiť termín podpisu zmluvy,“ uviedol dnes minister financií SR Peter Kažimír (Smer-SD).

Predstavitelia Jaguar Land Rover 11. augusta 2015 informovali, že so slovenskou vládou podpísali dokument o zámere postaviť svoj nový závod v Nitre. Definitívne rozhodnutie o výstavbe bude nadväzovať na štúdiu uskutočniteľnosti a očakáva sa do konca tohto roka.

Tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR 8. októbra tohto roku informoval, že automobilka Jaguar Land Rover vymenovala do funkcie prevádzkového riaditeľa pre plánovaný závod na Slovensku Alexandra Wortberga.

Zo zverejneného investičného návrhu „Automotive Nitra Project“, ktorý na posúdenie vplyvov investície na životné prostredie predložila Slovenská agentúra pre rozvoj investícií a obchodu (SARIO), vyplýva, že nový závod na výrobu automobilov pri Nitre s kapacitou 150 000 až 300 000 vozidiel ročne vytvorí 2000 až 4000 nových pracovných miest. Predpokladané investičné náklady sú v zámere vyčíslené na viac ako 1 miliardu eur. Začiatok výstavby závodu sa očakáva v roku 2016, začiatok prevádzky v roku 2018 až 2019. Výmera plôch výrobného závodu bude predstavovať 200 až 300 hektárov.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM