Iné športy

Pokus o zápis do Slovenskej a Guinessovej knihy rekordov: Budeme plávať 48 hodín vkuse

V Topoľčanoch môže padnúť nevšedný rekord. Už onedlho sa v meste uskutoční zaujímavá športová akcia.

Ilustračný obrázok k článku Pokus o zápis do Slovenskej a Guinessovej knihy rekordov: Budeme plávať 48 hodín vkuse
Zdroj: pixabay

Minulý rok v Topoľčanoch patril prvej 24-hodinovke v plávaní. " Tesne pred Vianocami z 21. na 22. decembra 2017 sme sprístupnili plaváreň verejnosti nepretržite 24 hodín," informuje miestny PIRANA Sport Club. Počas 24 hodín odplávalo 70 plavcov vzdialenosť 85,05 km. Plávalo sa nepretržite v jednej dráhe v rade za sebou štafetovým spôsobom.

Tento rok nás čaká ešte veľkolepejšie podujatie. „V nadväznosti na úspešnosť tejto akcie sme sa v PIRANA Sport Clube rozhodli usporiadať v tomto roku v termíne od 4. – 6. novembra 2018 úplne prvú 48 hodinovku v plávaní na Slovensku,“ dodáva PIRANA Sport Club.

Bude to prvý slovenský pokus o činnosť, ktorá bude trvať 48 hodín nepretržite štafetovým spôsobom.

Verejnosť bude mať prístup na krytú plaváreň počas celých 48 hodín. Ako informujú organizátori, pokúsia sa o ustanovenie rekordu, ktorý sa následne môže zapísať do slovenskej a aj Guinessovej knihy rekordov. Okrem toho sa pokúsia ustanoviť aj ďalšie individuálne rekordy. Súčasťou podujatia bude aj Pokus o prekonanie kanálu La Manche 33,8 km v topoľčianskom 25 metrovom bazéne, ktorého súčasťou bude aj minuloročný účastník Róbert Šupa, ale aj odchovankyňa topoľčianskeho plávania a vodného póla Ingrida Nechalová, ktorá sa pripravuje na preplávanie kanálu La Manche. Jej termín je stanovený na 25.08. 2020 – 01.09.2020.

„Súčasťou nášho pokusu o zápis do knihy rekordov bude aj autogramiáda známych športových osobností,“ informujú na záver organizátori lákavého športového podujatia a dodávajú: „Pozývame všetkých plaveckých nadšencov aby sa prišli zúčastniť prvej topoľčianskej 48 hodinovky v plávaní. Plaváreň môžete navštíviť v akúkoľvek dennú či nočnú hodinu a zaplávať si a zažiť tú pravú športovú atmosféru.“

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM