Hádzaná

Polakovič má ťažký zápal achilovky: Do dôležitých zápasov Slovenska sa nezapojí

Nedávne zranenie zabránilo hráčovi HC Topoľčany nastúpiť do kvalifikačných bojov majstrovstiev sveta. Martin Lipták ho musel napokon nahradiť.

Ilustračný obrázok k článku Polakovič má ťažký zápal achilovky: Do dôležitých zápasov Slovenska sa nezapojí
Zdroj: TASR

Zranenie z extraligového súboja s Hlohovcom znamená pre Pavla Polakoviča dočasnú stopku v slovenskom výbere. Reprezentácii mal pomôcť v rámci 1. skupiny kvalifikácie MS najskôr v stredu 4. novembra v Tuzle proti domácej Bosne a Hercegovine a v sobotu 7. novembra v Hlohovci proti Kosovu.

Tréner Martin Lipták tak musel urobiť v 18-člennom pôvodnom kádri vynútenú zmenu. „Polakovič k nám prišiel na kontrolu, má ťažký zápal achilovky a nemalo by význam ho tu trápiť. Namiesto neho som povolal Vlada Guzyho. Je to jediná zmena v pôvodnej nominácii,“ povedal kouč národného tímu Martin Lipták. Hádzanár neabsolvoval ani reprezentačnú prípravu v Hlohovci.

Polakovič má niekoľko týždňov na oddych, extraliga síce pokračuje 14. novembra, no Topoľčanci sa do bojov zapoja až 21. novembra, kedy absolvujú zápas na palubovke Slovan Modra. Medzitým na chlapcov čaká semifinálový duel Slovenského pohára (17. november), nástup Polakoviča je však otázny.

Môže vás zaujímať:

Káder topoľčianskych hokejistov sa rozrástol: Žochársky dres po novom oblieka Róbert Brandis

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM