Krimi

Policajná spolupráca priniesla ovocie: Chytili muža, ktorý sa vlámal do domu

Mladý pár bývajúci v obci Ludanice (okres Topoľčany) mal vo svojom rodinnom dome nevítanú návštevu. Okamžite sa rozbehla policajná akcia.

Ilustračný obrázok k článku Policajná spolupráca priniesla ovocie: Chytili muža, ktorý sa vlámal do domu
Zdroj: Polícia SR - Nitriansky kraj

„26-ročný domáci pán začul na dvore brechot psa a následne akýsi šuchot na chodbe. Keď otvoril dvere práve mu neznámy , viackrát súdne trestaný muž odnášal peňaženku, ktorú mal odloženú na komode v predsieni," informuje polícia.

Vlastník nehnuteľnosti nelenil a rozbehol sa po páchateľovi a jeho komplicke, ktorá mala byť pri bráne rodinného domu.

„Ženu chytil, ale vyšmykla sa mu a nasadla do VW Passat. Duchaprítomný domáci si zapamätal evidenčné číslo auta a prípad okamžite nahlásil polícii," dodávajú muži zákona na sociálnej sieti.

Operačný dôstojník posunul číslo a popis auta a jeho osádky všetkým hliadkam. „Krátko po hlásení operačného podozrivé auto v priemyselnom parku Dolné Hony kontrolovali nitrianski peemječkári," informuje Polícia SR – Nitriansky kraj.

Po stotožnení bola dvojica so súhlasom prokurátora zadržaná. „Žena, inak 16-krát súdne trestaná, bola v prípade vypočutá ako svedok a muž je obvinený pre prečiny porušovania domovej slobody a neoprávneného vyrobenia a používania platobného prostriedku s podnetom na väzobné trestné stíhanie," dodáva nitrianska krajská polícia na sociálnej sieti.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Viac informácií z Topoľčian a okolia

ÚSPEŠNÁ SPOLUPRÁCA TOPOĽČIANSKYCH POLICAJTOV A NITRIANSKEHO PMJ Mladý pár bývajúci v obci Ludanice v okrese Topoľčany...

Posted by Polícia SR - Nitriansky kraj on Saturday, February 20, 2021
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM