Katarína Jankeje Samospráva

Poslanci odhlasovali znova verejnú súťaž: Niektoré časti Domu kultúry sú na prenájom!

Na posledných dvoch zasadnutiach sa poslanci zaoberali Domom kultúry a jeho prenájmom. Spomenuté bolo mrhanie peňazí a malá transparentnosť.

Ilustračný obrázok k článku Poslanci odhlasovali znova verejnú súťaž: Niektoré časti Domu kultúry sú na prenájom!
Foto: Katarína Jankeje

Prenájom alebo predaj časti Domu kultúry nie je čerstvou záležitosťou. Už na minulom zasadnutí Mestského zastupiteľstva poslanci rozoberali možnosti daných priestorov. Niektorí poslanci sa vyjadrili, že mesto malo celý Dom Kultúry predať už dávno. Len pred nedávnom sa vypísala verejná obchodná súťaž na nebytové priestory s vchodom od ulice Štúrová. Keďže tie sa však ponúkali v celku a neozval žiaden podnikateľský subjekt so záujmom, mesto muselo vypísať novú súťaž.

Momentálne sú tak priestory časti Domu kultúry rozdelené na prenájom do štyroch menších celkov. Ak všetko prebehne podľa plánov, firmy, ktoré si jednotlivé časti prenajmú, budú môcť s priestormi narábať už k 1. októbru. Ako na minulom zasadnutí, i na tomto sa niektorí poslanci pozastavovali nad prenájmom a vhodnosťou celého postupu. Nezávislý poslanec Želiska predniesol pochybnosti ohľadne transparentnosti a šetrenia peňazí obyvateľov mesta, keďže pozná podnikateľské subjekty, ktoré mali o priestor záujem. Tí však obdŕžali zamietavé stanovisko, podľa ktorého mesto vhodné priestory nemá. Poslanci sa nakoniec uzniesli na novej verejnej súťaži s uzávierkou do 19. septembra.

Pozrite si VIDEO zo zasadnutia Mestského zastupiteľstva v našej videogalérií.

Foto: Ilustračné

rokovania o prenájmu časti Domu Kultúry v Topoľčanoch
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM