Katarína Jankeje Samospráva

Poslanci schválili ďalšiu verejnú súťaž na Dom kultúry: Niektoré časti sú na prenájom!

Dom kultúry opäť na pretrase. Zastupiteľstvo Topoľčian odhlasovalo podmienky, na základe ktorých si podnikateľské subjekty môžu prenajať časti tejto budovy. Nejde však o prvú súťaž.

Ilustračný obrázok k článku Poslanci schválili ďalšiu verejnú súťaž na Dom kultúry: Niektoré časti sú na prenájom!
Foto: Katarína Jankeje / Zdroj: Dnes24.sk

Prenájom alebo predaj časti Domu kultúry nie je čerstvou záležitosťou. Už na zasadnutiach zastupiteľstva v bývalom zložení poslanci rozoberali možnosti daných priestorov. Najskôr sa vypísala verejná obchodná súťaž na nebytové priestory v celku s vchodom od ulice Štúrova. Keďže sa na ponuku neozval žiaden podnikateľský subjekt so záujmom, mesto muselo vypísať novú súťaž.

Niektorí bývalí poslanci sa vtedy vyjadrili, že mesto malo celý Dom Kultúry predať už dávno. Juraj Želiska taktiež predniesol pochybnosti ohľadne transparentnosti a šetrenia peňazí obyvateľov mesta, keďže pozná podnikateľské subjekty, ktoré mali o priestor záujem.

Po druhom riadnom zasadnutí, ktoré sa konalo v stredu, bola poslancami schválená ďalšia verejná súťaž, v ktorej sú priestory časti Domu kultúry rozdelené na prenájom do troch menších celkov. Ak všetko prebehne podľa plánov, firmy, ktoré si jednotlivé časti prenajmú, budú môcť s priestormi narábať už k 1. aprílu 2015.

Termín doručenia ponúk je 11. marec 2015 do 12.00 hod.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM