Dávid Hrdý Samospráva

Poslanci župy zverejnili svoje majetkové pomery: Koľko zarobili zástupcovia za okres Topoľčany?

Nitriansky samosprávny kraj (NSK) zverejnil príjmy a majetkové pomery svojich poslancov. Medzi nimi sú aj zástupcovia z Topoľčianskeho okresu. Okrem svojich príjmov musia verejní funkcionári taktiež zverejniť svoje vedľajšie zamestnania či funkcie. Čo všetko priznali zástupcovia nášho okresu?

Ilustračný obrázok k článku Poslanci župy zverejnili svoje majetkové pomery: Koľko zarobili zástupcovia za okres Topoľčany?
Zdroj: Webnoviny.sk

Nitriansky samosprávny kraj výročné správy o majetkových pomeroch a príjmoch svojich poslancov zverejňuje na internete už od roku 2006. Podľa najnovšej správy mali niektorí poslanci vyššie príjmy ako samotný predseda Nitrianskeho samosprávneho kra­ja.

Predseda NSK Milan Belica priznal za rok 2012 príjmy v celkovej výške 36 800,25 eur. Okrem svojej funkcie nevykonáva žiadne iné zamestnanie. Vlastní nehnuteľný majetok v podobe rodinného domu, stavebného pozemku a dvoch bytov.Najvyššie príjmy za rok 2012 vykázal poslanec Béla Angyal, a to 155 223,21 eur.

Koľko zarobili poslanci z nášho okresu?

Najvyššie príjmy v roku 2012 dosiahol poslanec NSK a zároveň primátor mesta Topoľčany Peter Baláž. Priznal príjmy v celkovej výške 52 611,62 eur . Popri funkcii poslanca NSK a primátora je ešte členom dozornej rady Západoslovenskej vodárenskej spoločnosti a.s. Nitra. Vlastní nehnuteľný majetok, a to tri parcely v okrese Topoľčany. Peter Baláž v rámci hnuteľného majetku vlastní auto a účet v banke.

Poslanec Karol Gerhát, ktorý zarobil v roku 2012 16 302,71 eur pracuje ešte v advokátskej kancelárií a je predsedom dozornej rady RSÚC a.s. Topoľčany. Nevlastní žiaden nehnuteľný majetok. Ako hnuteľný majetok uviedol vklady v peňažných ústavoch a poistenie.

Pavol Goga je popri župnom aj poslancom NR SR. Pracuje taktiež ako učiteľ na Gymnáziu na ul. 17. novembra v Topoľčanoch. Okrem uvedených činností nezastáva žiadnu funkciu. Vlastní starší rodinný dom, záhradu, garáž s pozemkom a jednu garáž v garážovej zástavbe.

Poslanec Ján Paulík pracuje ako lekár. Zároveň je poslancom Mestského zastupiteľstva v Topoľčanoch. Za rok 2012 priznal príjmy vo výške 35 504,35 eur. Vlastní byt a osobný automobil.

Juraj Soboňa je starostom obce Solčany. Jeho príjmy dosiahli za minulý rok sumu 32 872,17 eur. Okrem funkcie starostu a župného poslanca je ešte predsedom OFK a člen rady Západoslovenského futbalového zväzu. Vlastní rodinný dom, garáž, záhrady, budovu pre obchod a služby, ornú pôdu a zastavané plochy.

Jozef Vančo okrem župného poslanca je aj vedúcim služobného úradu Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny. Medzi svoj majetok udal polovičné spoluvlastníctvo rodinného domu a tretinový podiel v drevárskej dielni.

Foto:Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM