Dávid Hrdý Hádzaná

Povinné víťazstvo v Martine: Topoľčanci uštedrili nováčikovi vysokú prehru

Topoľčianski hádzanári po presvedčivom víťazstve doma s Novými Zámkami cestovali k nováčikovi súťaže – do Martina. Podľa očakávaní na ihrisku nováčika presvedčivo zvíťazili a pripísali si povinné body.

Ilustračný obrázok k článku Povinné víťazstvo v Martine: Topoľčanci uštedrili nováčikovi vysokú prehru
Zdroj: Dnes24.sk

Zápas nemal však od začiatku až tak jednoznačný priebeh. Topoľčanci síce už na začiatku štvrtej minúty vyhrávali 0:3, no domáci sa nevzdávali. Postupne náskok skresávali, no do vedenia sa počas celého zápasu nedostali.

Topoľčanci si náskok udržiavali no kopili technické chyby a zahadzovali šance. Martinčania boli húževnatí a držali si tesné gólové manko. Na začiatku 18. minúty dával Franko na 7:8. Polakovič potom za stavu 9:11 nepremenil sedmičku.

Odpor súpera definitívne zlomili Topoľčanci ku koncu prvého polčasu. Briatka dával v oslabení na 11:14, po ňom dva góly pridal ešte Valent a na polčasových 11:17 uzavrel opäť Briatka. Druhý polčas bol jednoznačne v réžíí hostí. Tí si udržiavali pohodlný sedemgólový náskok a postupne ho zvyšovali. V 16. minúte dával Melnyk už na 18:28. A na začiatku 22. minúty dával ten istý hráč už na pre hostí hrozivých 20:31.

Vysoké vedenie si už naši hádzanári udržali a zápas doviedli do víťazného konca. Výsledkom 25:36 potvrdili svoju dobrú streleckú fazónu. V nasledujúcom domácom zápase doma privítajú ďalšieho nováčika z Modry.

MHáK Martin – HK Topoľčany 25:36 (11:17)

Najviac gólov: Bíro 6/2, Buvala 4, M. Kardoš 4/1 – M. Briatka 9, Valent, Polakovič a Ivanicja po 5

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM