Katarína Jankeje Rôzne

Pozitívne hospodárenie našej nemocnice: Takýto výsledok má za prvý polrok!

Efektívne hospodárenie Nemocnice s poliklinikami sa odrazilo na kladnom hospodárskom výsledku za prvých šesť mesiacov tohto roka. A to aj napriek zvyšovaniu platov a odvodov.

Ilustračný obrázok k článku Pozitívne hospodárenie našej nemocnice: Takýto výsledok má za prvý polrok!
Zdroj: Webnoviny.sk

Neziskovej organizácii Nemocnice s poliklinikami, ktorá spravuje okrem našej aj nemocnicu v Leviciach, sa darí fungovať s pozitívnym hospodárskym výsledkom.

Na mzdy išlo viac ako 7 miliónov

Podľa riaditeľky organizácie Marty Eckhardtovej sa kladný hospodársky výsledok za prvých šesť mesiacov tohto roku v oboch nemocniciach dosiahol aj napriek tomu, že sa v nich realizovalo od 1. januára zákonom stanovené zvýšenie platov lekárov a minimálnej mzdy. „Najväčší podiel na nákladoch predstavujú práve mzdy a zákonné odvody v hodnote 7 441 025 eur. Náklady na lieky a zdravotnícke pomôcky tvoria 2 376 970 eur a náklady na energie 800 240 eur,“ uviedla riaditeľka.

Výnosy vďaka zdravotným poisťovniam

Na druhej strane, na dosiahnutých výnosoch majú najväčší podiel tržby od zdravotných poisťovní v celkovej výške 12 903 675 eur. „K dosiahnutiu kladného hospodárskeho výsledku mohlo dôjsť len neustálym prehodnocovaním jednotlivých druhov nákladov a ich čo najhospodárnejším vynakladaním, čomu venujeme maximálne úsilie. Rovnako aj hľadaniu nových možností zvyšovania výnosov a neustálym rokovaniam s jednotlivými zdravotnými poisťovňami,“ dodala Eckhardtová.

Zisk takmer milión eur

Ku koncu júna tak organizácia vykázala predbežný zisk v hodnote 904 775 eur. Z toho je 179 940 eur kladný hospodársky výsledok nemocnice v Leviciach, zvyšok sa týka pozitívneho hospodárenia našej topoľčianskej nemocnice.

Foto: Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM