Ľubomír Hudačko Rôzne

Pozor, aby ste si neskazili sviatky: 5 zaručených rád, ako sa vyhnúť požiaru vianočného stromčeka

Zmeniť sviatky v jedinom okamihu na drámu si neželá nikto. Aj cez Vianoce tak je potrebné byť opatrný. Prečítajte si rady, ako sa vyhnúť požiaru vianočného stromčeka v domácnosti.

Ilustračný obrázok k článku Pozor, aby ste si neskazili sviatky: 5 zaručených rád, ako sa vyhnúť požiaru vianočného stromčeka
Zdroj: TASR

Cez Vianoce dochádza na Slovensku k miernemu poklesu výjazdov hasičov. Podľa Zuzany Farkasovej z Prezídia Hasičského a záchranného zboru počas sviatkov väčšinou likvidujú menšie požiare zapríčinené nedbanlivosťou­ ľudí.

„K takejto neopatrnosti môže dôjsť aj pri ozdobovaní vianočných stromčekov,“ upozornila Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru. Hasiči preto ponúkajú niekoľko rád a tipov, ako sa vyvarovať nástrahám spojených s požiarom vianočného stromčeka:

  • 1. používajte certifikované vianočné osvetlenia
  • 2. rešpektujte pokyny výrobcu a predajcu
  • 3. vyhýbajte sa akýmkoľvek neodborným zásahom v súvislosti s opravou jednotlivých žiaroviek a kabeláže
  • 4. odporúča sa umiestniť vianočný stromček do dostatočne veľkého priestoru, ďalej od vykurovacích zariadení a otvoreného ohňa.
  • 5. V prípade, že sa v byte nikto nenachádza, je potrebné osvetlenie na vianočnom stromčeku vypnúť z elektrického zdroja energie

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM