Krimi

Pozor na podvodníkov: Peniaze za elektrinu majú pýtať aj v našom kraji!

Zbystrite vašu pozornosť. Spoločnosť Západoslovenská energetika upozorňuje všetkých svojich zákazníkov v Nitrianskom kraji na podvodníkov, ktorí vystupujú v jej mene a pýtajú od ľudí peniaze.

Ilustračný obrázok k článku Pozor na podvodníkov: Peniaze za elektrinu majú pýtať aj v našom kraji!
Zdroj: Dnes24.sk

V uplynulých dňoch totiž dostala od viacerých zákazníkov informácie, že ich oslovili pochybné osoby a chceli od nich získať peniaze, pričom sa vydávali za oficiálnych zástupcov dodávateľa. Tlačovú správu poskytol Ľubomír Tuchscher zo spoločnosti Neopublic Porter Novelli. Takéto prípady zaregistrovali zákazníci aj v Nitrianskom kra­ji.

Spoločnosť vyzýva klientov k ostražitosti

ZSE preto vyzýva svojich klientov, aby boli ostražití pred osobami, ktoré budú žiadať vyplatenie hotovosti za akékoľvek služby dodávateľa. V prípade potreby by sa ľudia mali obrátiť na zákaznícku linku spoločnosti alebo priamo na políciu. Spoločnosť pripravuje v záujme zabránenia takýmto praktikám a ochrany reputácie trestné oznámenie na neznámeho páchateľa, ktorý poškodzuje dôverčivých ľudí a meno dodávateľa elektriny a plynu.

Nikdy nemanipulujú s hotovosťou

Výmeny zariadení prevádzkovateľ distribučnej sústavy alebo siete ohlasuje spoločnosť vopred a jeho zamestnanci nevyžadujú za budúce alebo vykonané práce platbu v hotovosti. Všetky platby, ktoré súvisia s dodávkou a distribúciou elektriny a plynu, sú vo forme faktúr. Ak si nie ste istí, či sa jedná o skutočného pracovníka spoločnosti, máte právo pýtať doklad pracovníka s jeho menom. To si môžete okamžite preveriť na zákazníckom čísle 0850 111 555.

Foto: ilustračné

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM