Monika Földešiová Krimi

POZOR! V Topoľčanoch stúpol počet krádeží. Kde sa pohybuje najviac vreckárov?

Topoľčianski policajti evidujú od začiatku tohto roka 15 krádeží, kde je spoločným menovateľom odcudzenie kabeliek a peňaženiek s finančnou hotovosťou, osobných dokladov a mobilných telefónov. Ku krádežiam dochádza väčšinou v nákupných centrách a na parkoviskách pred nimi.

Ilustračný obrázok k článku POZOR! V Topoľčanoch stúpol počet krádeží. Kde sa pohybuje najviac vreckárov?
Zdroj: Webnoviny.sk

Zhon, stres, nedostatok času a množstvo nakupujúcich nás často oberá o pozornosť a následky spravidla nenechávajú na seba dlho čakať. Zákazníci si často odkladajú svoje osobné veci do nákupných vozíkov, alebo majú kabelky otvorené a peňaženky a mobilné telefóny sa len tak ponúkajú zlodejovi. Často si zlodej svoju obeť vyhliadne pri bankomate. Vidí, že vyberáte hotovosť, sleduje svoju obeť a je len na vás či mu dáte šancu.

Svoje by o tom vedela rozprávať aj žena, ktorá v topoľčianskej cukrárni prišla o peňaženku s 50,– eurami, alebo pán ktorého zlodej obral o peňaženku s dokladmi a 60,– eurami pri nastupovaní do autobusu na topoľčianskej autobusovej stanici. Taktiež muž, ktorého obrali o 380,–eur na toaletách v pohostinstve v Kuzmiciach, alebo pani, ktorá prišla o peňaženku v čakárni u lekára.

„Polícia preto vyzýva občanov, aby si svoj majetok chránili a boli pozorní. Najlepšia prevencia proti akejkoľvek krádeži je nedať šancu zlodejovi,“ upozorňuje nitrianska policajná hovorkyňa Renáta Čuháková.

foto: ilustračné

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM