Rastislav Búgel Iné športy

Pre Topoľčany sa sezóna končí: Musím chlapcom poďakovať, odkazuje tréner

Hokejisti Žiliny vyhrali vo štvrtom semifinále play off Tipos SHL na ľade HC Topoľčany 2:1 po predĺžení a postúpili do finále. V sérii hranej na štyri víťazstvá triumfovali hladko 4:0.

Ilustračný obrázok k článku Pre Topoľčany sa sezóna končí: Musím chlapcom poďakovať, odkazuje tréner
Zdroj: THOMAS BARTOS , HC Topoľčany

Sezóna sa pre hokejistov Topoľčian skončila v semifinále. Nad ich sily bola favorizovaná Žilina.

„Hostitelia ale do zápasu vstúpili vylúčením obrancu Nováka, ktorý si šiel odsedieť trest za podrazenie. Skúsený muž domácej defenzívy na trestnej lavici dlho nepobudol, pretože hostia presilovú hru po necelej minúte pretavili na otvárací zásah stretnutia – úspešným zakončovateľom „vlkov“ bol Sebastián Šmida," informuje Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) s tým, že Topoľčany v závere mohli vyrovnať, no ponúknutú presilovú hru nevyužili.

Využitá početná výhoda však prišla v prostrednom dejstve, kedy vyrovnával Bečka. Skóre sa už do konca nemenilo a tak sa v Topoľčanoch predlžovalo. Vo vyrovnanom zápase mali napokon viac šťastia hostia. „Hra troch proti trom sa prelievala zo strany na stranu len dve a pol minúty, keď sa o postupovú trefu postaral hosťujúci krídelník Macek a spolu so svojimi kolegami mieria do finále," dodáva SZĽH.

Prečítajte si tiež

Výkon svojich zverencov a celú sezónu zhodnotil tréner HC Topoľčany: „Začali sme bojazlivo, dostali sme gól a boli sme všade neskoro. Od tej druhej tretiny sa to trošku ukľudnilo. Mali sme tam pár šancí, čo nám dodalo sebavedomie. Od toho gólu si myslím, že sme boli lepšie mužstvo a myslím, že dnes sme si zaslúžili víťazstvo. Chlapci si to zaslúžili za bojovnosť, za tú obetavosť a za to, že stále sa snažili dať gól a tlačiť na súpera, aj keď stále boli nebezpeční a mali neskutočné šance, proste hráčov má dobrých a skúsených. Škoda, je to predĺženie. Rozhodne jedna chyba, jeden gól. Spravili sme to my a proste taký je život, taký je hokej. Musím chlapcom poďakovať za play-off. Dali sme sa po základnej časti, hlavne po tom konci, keď sme tam prehrávali po covide, dokopy. Mali sme výbornú sériu s Humenným. Takisto teraz tieto dva zápasy splnili všetky kritériá semifinále. Samozrejme, prispeli k tomu aj diváci, že sa mohli vrátiť. Ten hokej je hneď iný a aj to play-off sa hrá inak. Možno, že to nám chýbalo minulý rok, alebo aj počas sezóny. Toto potrebujú mladí chlapci. Atmosféra ich do toho trošku vtiahne a pomôže im. Dúfam, že si zoberieme nejaké ponaučenie a skúsenosti do ďalších rokov. Ďakujem im aj za sezónu. Ďakujem za play-off a za tieto zápasy, lebo kľudne sa to mohlo odovzdať a iba odohrať a dať Žiline. Chlapci makali, išli za víťazstvom, čo si nesmierne vážim. Uvidíme, čo bude na budúci rok. Dúfam, že si chlapcov niekto vyberie do extraligy, aby sme tam mali nejakého chlapca, ktorý prešiel Topoľčanmi. Máme koniec sezóny, bola zase ťažká – covid a v karanténe a bez divákov. Myslím si, že ten záver, ako sa to pustilo a to play-off, že mesto opäť ožilo a aj ten štadión. Ja som rád, že som zase toho prítomný a dúfam, že to bude napredovať a zlepšovať sa."

HC Topoľčany – VLC Žilina 1:2 pp (0:1, 1:0, 0:0 – 0:1)

Gól: 27. Bečka (Bystričan , Kluka) – 4. Šmída (Safaralejev, Halama), 63. Macek (Sloboda).

Rozhodovali: Výleta, Adamec – Vyšný, Hanko, vylúčení: 4:8 na 2 min, navyše Tomčák (Topoľčany) 10+10 min a Koyš (Žilina) 10 min za za nešportové správanie, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0.

  • konečný stav série: 0:4, do finále postúpila Žilina

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM