Katarína Jankeje Samospráva

Prerobená mestská tržnica získala pôvodný vzhľad: Mesto za ňu zacvakalo vyše pól milióna eur!

Obyvatelia mesta sa konečne dočkali. Topoľčany sa môžu popýšiť krásnou zrekonštruovanou tržnicou. Suma vám vyrazí dych.

Ilustračný obrázok k článku Prerobená mestská tržnica získala pôvodný vzhľad: Mesto za ňu zacvakalo vyše pól milióna eur!
Foto: Katarína Jankeje

Takmer 10 mesiacov trvala rekonštrukcia starej tržnice v Topoľčanoch. Jej stav bol natoľko neúnosný, že sa mesto rozhodlo pre kompletnú prerábku. Ako sa pre náš portál vyjadril primátor Topoľčian Peter Baláž: „Dôvodom rekonštrukcie bol zlý technický stav tržnice. Ako budova bývalej pošty tak aj dvor tržnice. Najprv prebehli búracie práce v budove a aj nádvorie. Celá stavba pošty bola podrezaná. V rámci rekonštrukcie boli vymenené okná, nové rozvody vody, elektrickej energie, kanalizácia, plynu. Nové omietky boli urobené, ako v interiéri tak aj v exteriéri. Podhľady a obklady a dlažby sú tiež nové.“ Cieľom bolo prinavrátiť budove tržnice jej pôvodný vzhľad, vnútorné priestory sú rozdelené farebne, pestré farby na stánkoch patria predajcom kvetín, naopak stánky s menej farebným prevedením prislúchajú predaju ovocia a zeleniny.

Objavili studňu, zvýšili komfort tržnice

Faktor, na ktorý sa v rámci prác prihliadalo bol aj komfort predávajúcich. V nových priestoroch pribudli toalety, nové predajné stoly či chladiace boxy. „Vybudované v rámci budovy boli nové sociálne zariadenia, po oboch stranách boli vybudované nové predajné stánky, chladiace boxy, oplotenie tržnice a osadená posuvná brána čím bol vytvorený nový vstup do objektu tržnice,“ informuje Baláž. Zaujímavým nálezom počas prác bola studňa, o ktorej doposiaľ nebola zmienka. I tá prešla prerábkou, zároveň je zabezpečená proti možnosti úrazu. „Pri rekonštrukcii bola nájdená stará murovaná studňa, ktorú sme zrekonštruovali, osvetlili a prekryli sklom z hľadiska bezpečnosti a ochrane pred vhadzovaním predmetov do studne,“ prezrádza Baláž.

Krása niečo stojí

Už pre začatím prác bolo financovanie vyjasnené. Mesto použilo zdroje z vlastného rozpočtu. Suma sa na túto rozsiahlu rekonštrukciu vyšplhala až na vyše pól milióna eur. „Cena diela predstavovala 540 tisíc eur,“ dodáva Baláž.

Pozrite si fotografie novej tržnice v našej galérií!

Prerobená mestská tržnica získala pôvodný vzhľad: Mesto za ňu zacvakalo vyše pól
10
Galéria
Foto: Katarína Jankeje
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM