Dávid Hrdý Rôzne

Príbeh o prekvapení a ľudskosti: Ako to celé skončilo?

Opäť sa vraciame k príbehu Miloša Matušíka z Topoľčian a pani Lívie s jej malou dcérkou. Aj po zisku peňazí z turnaja bude môcť Evelinka podstúpiť liečbu v Adeli centre v Piešťanoch. Oslovili sme samotného Miloša aj pani Líviu a opýtali sa na ich pocity po akcii Športuj a pomáhaj.

Ilustračný obrázok k článku Príbeh o prekvapení a ľudskosti: Ako to celé skončilo?
Zdroj: Dnes24.sk

Pomoc prišla nečakane

Príbeh malej Evelinky (3), jej mamičky Lívie (25) Miloša Matušíka (42) z Topoľčian je dojímavý a veľmi inšpiratívny. Ako sme vás informovali v našom prvom článku o malej Evelin, jej život je zložitý a ťažší než ako život iných detičiek. No aj napriek tomu je to typické a usmievavé dievčatko tak ako každé iné v jej veku.Jej osud nenechal chladným práve 42 ročného športovca Miloša. Ako prvú zorganizoval zbierku na akcii ľadových medveďov. Vyzbieraná suma putovala rovno do Adeli centra v Piešťanoch.

O prvej zbierke nič netušila

Mamička Lívia o prvej zbierke nevedela a Miloša vôbec nepoznala. „Ja som sa o zbierke dozvedela v potravinách u nás v obci. Miloško zbierku poslal do Adeli centra v Piešťanoch. Adeli mi poslali zalaminovanú správu o finančnom dare, kde som našla meno od koho to je. Tak som potom vyhľadala Miloška na Facebooku, aby som mu poďakovala“ , povedala Lívia.Na jej veľké prekvapenie našla obálku s finančným darom 200 eur. „Keď som otvorila obálku a tam bolo pre Evelinku Blinovu 200 eur, neverila som že sa nájde taký dobrý človek ako je náš Miloško", dodala.

Akcia vyšla na jednotku!

A aká bola reakcia pani Lívie keď sa dozvedela o akcii v Krušovciach? „Keď som to čítala na FB tak ma to veľmi dojalo čo všetko plánuje“. Na turnaji sme boli prítomní aj my. Ľudia sa usmievali, bavili a chceli pomôcť. A to sa aj podarilo.

„Mal som zo začiatku obavy koľko ľudí si nájde cestu na náš futbalový štadión. Horúčavy a veľa akcií v okolitých dedinách nám síce nejakú tú stovečku zobralo ale 740 predaných lístkov za 1 euro a vyzbieraná celková suma bola celkom podľa mojich predstáv. Všetko navyše by bolo už prekvapenie. Takže z mojej strany veľká spokojnosť“ zhodnotil turnaj Miloš.

Ľudia Evelinku a jej mamičku spoznávali. Na akcii sa im páčilo. „Ľudia boli k Evelinke milí, viacerí jej priniesli darčeky a sladkosti“, poznamenala Lívia. A čo bol pre Miloša najkrajší moment akcie? „Najkrajši moment celej akcie bol samozrejme keď pani Lívia Blinová s Evelinkou si prišli prevziať šek s vybranou sumou 1315 eur .Vtedy sa mi tisli naozaj slzy do očí“ povedal.

Evelinka môže podstúpiť liečbu

Ako nám povedala pani Lívia, liečba v Adeli centre je finančne veľmi náročná. Cena pobytu je 3660 eur. No s vyzbieranými peniazmi spolu s príspevkami z 2 % z daní Evelinka na pobyt pôjde. „Ešte raz navštívime Adeli, aby Evelinka chodila sama. Máme tam peniažky vyzbierané z dvoch percent, cca 1700 eur. Evelke to veľmi pomohlo. No je to moc drahé pre nás. Ja som na materskej dovolenke predĺženej, takže nazvyš nám nezostáva“, povzdychla si.

Chce pomáhať aj naďalej

Spýtali sme sa Miloša na jeho plány do budúcna a na to, či ešte v budúcnosti bude Evelinke pomáhať.“No sľúbil som , že pokiaľ to bude možné budem sa snažiť Evelinke pomáhať. Najskôr však asi až na januárovej celoslovenskej akcii stretnutia Ľadových medveďov v Nitre alebo v marci na Duchonke. Viem je veľa takých ľudí ako Evelinka ,ktorí potrebujú pomoc a nevylučujem ,že v budúcnosti urobíme niečo väčšie a peniažky sa budú rozdeľovať“, povedal Miloš.

Športuj a pomáhaj - Krušovce
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM