Lucia Lauková Samospráva

Príležitosť pre stredné školy v Nitrianskom kraji: Môžu získať 3,8 milióna eur

Cieľom projektu je zvyšovať počet praktikantov. Zo získaných peňazí by stredné odborné školy mohli napríklad modernizovať svoje dielne či nakúpiť novú techniku.

Ilustračný obrázok k článku Príležitosť pre stredné školy v Nitrianskom kraji: Môžu získať 3,8 milióna eur
Zdroj: TASR

Nitriansky samosprávny kraj (NSK) podporí modernizáciu svojich stredných odborných škôl, ktoré sa zapoja do projektu na zvýšenie počtu žiakov na praktickom vyučovaní. Školy môžu na svoje aktivity získať nenávratné finančné prostriedky z fondov Európskej únie až do výšky 3,8 milióna eur.

Odsúhlasili spolufinancovanie

Krajskí poslanci na svojom májovom rokovaní odsúhlasili peniaze na spolufinancovanie školských projektov. Ako sa uvádza v schválenom materiáli, z rozpočtu NSK pôjde na tento účel takmer 310 000 eur. Kraj je okrem toho v opodstatnených prípadoch pripravený poskytnúť zdroje aj na financovanie prípadných neoprávnených výdavkov. „Je to zabezpečované prostredníctvom prvku, ktorý je v rozpočte NSK zriadený práve na tento účel,“ uviedol riaditeľ Úradu NSK Dušan Guťan.

Majú pripravené projekty

Stredné odborné školy majú na zvýšenie počtu študentov na praktickom vyučovaní pripravené projekty v celkovej hodnote viac ako šesť miliónov eur. V prípade, že budú so žiadosťami o dotácie úspešné, plánujú z nich napríklad modernizovať svoje dielne, nakúpiť novú techniku na odborné pracoviská a zvyšovať praktické zručnosti svojich študentov.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM