Katarína Jankeje Samospráva

Psičkári, túto info neprehliadnite: V roku 2016 sa v Topoľčanoch zvýšia dane za psa

Ak bývate v Topoľčanoch a vlastníte psa, zbystrite radšej pozornosť. V roku 2016 budeme totiž mestu cvakať viac ako v minulosti.

Ilustračný obrázok k článku Psičkári, túto info neprehliadnite: V roku 2016 sa v Topoľčanoch zvýšia dane za psa
Zdroj: TASR

S príchodom nového roka vstúpi do platnosti nové všeobecne záväzné nariadenie, ktoré schválili topoľčianski poslanci na poslednom riadnom zasadnutí. To určuje výšku miestnych daní, medzi nimi aj poplatky obyvateľov mesta za psích miláčikov.

V roku 2016 Topoľčanci, ktorí sú majiteľmi alebo držiteľmi psa a bývajú v rodinných domoch zaplatia 12 eur.

Oproti minulým rokom sa však situácia pre niektorých Topoľčancov mení a platiť sa bude vyššia suma. Obyvatelia obytných domov a činžiakov zaplatia za svojho psa sumu 36 eur.

O niečo lacnejšie to majú občania z mestských častí Veľké a Malé Bedzany, tí zacvakajú iba 8,50 eur. Ak držíte zviera v rámci objektov a pozemkov firiem a organizácií, mesto si v roku 2016 vypýta za jedného psa sumu 12 eur. Výnimku majú vlastníci alebo držitelia, ktorí bývajú v obytnom dome a zároveň sú členmi kynologického spolku, pričom majú psa trvale umiestneného na cvičisku. V takom prípade zaplatia za psa ročne 12 eur.

Dane sú významnou súčasťou každoročného rozpočtu, ktorý mestské zastupiteľstvo schvaľuje v závere roka. Tentokrát sa rozpočet schválil jednohlasne, s námietkami však vystúpila Katarína Katonová, video z rokovania nájdete v článku: Parkovisko pri Kauflande spustilo slovnú prestrelku na topoľčianskom zastupiteľstve

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM