Rôzne

Redakcia radí: Kuracia roláda s rukolou, sušenými paradajkami a pestom

Konečne je tu čas, keď letné šaláty vystriedajú teplé a sýte jedlá. Pre milovníkov dobrého mäska máme skvelý a zdravý tip na obed.

Ilustračný obrázok k článku Redakcia radí: Kuracia roláda s rukolou, sušenými paradajkami a pestom
Zdroj: nin.sk

Aj vy ste sa tešili, kedy konečne skončia horúčavy a nastane čas hodovania? Nechajte sa inšpirovať a na nedeľný rodinný obed pripravte lahodné kuracie rolky podľa Nin.

INGREDIENCIE

2 kuracie prsia

soľ & čerstvo namleté korenie

červené pesto

rukola

sušené paradajky v olivovom oleji

za hrsť bazalky

trochu mlieka

čerstvé maslo

potravinársky špagát

olivový olej

POSTUP

Zemiaky ošúpeme, nakrájame na väčšie kusy a dáme variť. Zatiaľ si vyklepeme kuracie prsia na tenko, nasolíme, okoreníme ich a rozložíme na pracovnú dosku.

Natrieme ich pestom, uložíme rukolu a nakrájané sušené paradajky a zrolujeme. Omotáme špagátom, aby sa rolka nerozišla.

Na panvici si rozpálime olivový olej a opečieme na ňom rolku z každej strany (asi 3 – 4 minúty na každej strane). Rolku vytiahneme a vložíme ešte na chvíľku do vyhriatej rúry na 180 stupňov – kontrolujeme a prípadne otočíme a zalejeme šťavou, ktorá z nej vytiekla.

Zatiaľ si uvarené zemiaky popučíme vidličkou spolu s maslom a trochou mlieka. Dochutíme soľou, korením a vmiešame nasekanú čerstvú bazalku. Roládu nakrájame na kolieska, uložíme na zemiaky a podávame poliate šťavou z mäsa.

Dobrú chuť!

Viac tipov na chutné recepty nájdete na ww.nin.sk

Kuracia roláda
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk

Rýchle správy

Najčítanejšie